Wittybooks

Wit beyond measure is woman’s greatest treasure

 • Hej från Sverige

  Als er een Venn diagram zou bestaan van een agenda nodig hebben + houden van creatief bezig zijn + zelf willen bepalen hoe iets er uitziet, dan kom je uit bij een bullet journal. In dit mooie boekje kan ik namelijk zelf bepalen hoe ik de pagina’s van mijn agenda vormgeef.

  Door ervaring heb ik nu uitgevonden wat voor soort pagina’s voor mij het beste werken. Wie weet haal je er inspiratie uit?

  Het is een Leuchtturm1917 bulletjournal in lila en heeft heerlijk zacht gelig papier.

  Mijn maand begin ik met een overzicht, zoals deze. Dit vind ik vooral handig om de hele maand in één oogopslag te kunnen zien. Ik gebruik verschillende kleuren markeerstift voor de soorten activiteiten. Geel is bijvoorbeeld meestal voor werk en roze voor (privé)afspraken. Ik schrijf overigens niet alles op en ik doe het ook pas als iets echt vaststaat (ik deel bijvoorbeeld op dit moment mijn eigen werktijden in en weet nog niet 100% zeker welke dagen ik de komende week aan het werk zal zijn, dus dat zet ik er dan nog niet in).

  Na de “monthly spread” (volgens mij is dit de juiste terminologie- hey, ik doe ook maar wat) heb ik vervolgens de losse weken. Deze layout werkt voor mij het beste. Ik heb genoeg ruimte om alles op te schrijven en houd ook plek voor het plakken van extra to-do lijstjes.

  Sommige mensen hebben hele spreads in hun bulletjournal met hoeveel water ze die dag hebben gedronken of hoevaak ze hebben gemediteerd. Ik houd dat allemaal niet bij, maar wat ik wel leuk vind is het maken van een “gelezen”-pagina (en soms schrijf ik er ook nog “gezien” onder), plus een pagina waarop ik leuke herinneringen schrijf. Dit zijn gewoon korte lijstjes en het kost dus niet veel tijd (ik schrijf er gedurende de maand dingen bij), maar het is wel super leuk om achteraf naar terug te kunnen bladeren. Met deze pagina’s sluit ik de maand af. En dan komt weer de “monthly spread” van de volgende maand.

  O ja! En als je dan een bulletjournal hebt is het leuk om fijne pennen en stiften te hebben, plus bijvoorbeeld stickers.

  De Stabilo pastel stiften zijn absoluut mijn favoriet, net als de Stabilo fineliners (point 88, fine 0,4). Zwarte fineliners koop ik het liefst bij de Hema. Daar hebben ze trouwens ook vaak leuke stickers. En ik verzamel plaatjes uit tijdschriften of bijvoorbeeld uit programmaboekjes van musea om in de bulletjournal te plakken.

  Dit gebruik ik overigens ook allemaal voor mijn gewone dagboek, maar daar heb ik geen vaste indeling en daar schrijf ik alleen in als ik daar zin in heb.

  Je ziet het: mijn bulletjournal is allesbehalve perfect. Een bulletjournal kan zo ingewikkeld en uitgebreid zijn als je zelf wilt. Je vindt op het internet echt de mooiste “spreads” van mensen die er hele kunstwerken in tekenen en hoewel ik dat prachtig vind, gebruik ik ‘m eigenlijk dus vooral op een praktische manier.

  In het verleden liep ik hier wel eens op vast en stopte ik zodra ik een boekje had “verpest”. Nu zie ik het als gebruiksvoorwerp en probeer ik vooral plezier te hebben in het kliederen zelf. Bijna iedere avond pak ik ‘m er even bij en dan word ik heerlijk kalm van het overzicht.

  Liefs!

  (En voor diegene die ooit opmerkte dat ik vast teveel tijd in mijn leven heb: ja, dat klopt. En die besteed ik lekker hier aan ;))

  Laat een reactie achter : Hej från Sverige
 • Birthday girl

  Vrijdag was het mijn verjaardag en heb ik heel de dag alleen maar dingen gedaan waar ik zin in had!

  Mijn vriend volgde college vanuit huis, dus ik werd door hem gewekt met cadeautjes en een lekkere kop thee. Daarna heb ik nog even lekker liggen lezen en ontbeten. Vervolgens ben ik met Tara een kop koffie gaan doen. Van haar kreeg ik deze mooie rozen, die je op de stoel ziet liggen.

  Toen ik thuiskwam stond er een bezorger voor de deur met deze prachtige bos bloemen. Ze kwamen van Kim en haar vriend. Wat een verrassing! Ik voelde me echt super verwend, met al die mooie bloemen van iedereen! Ik stuurde haar deze foto om te laten zien dat ik de bloemen had gekregen.

  (Mijn ogen zijn zoals je ziet nog wat dik, vermoedelijk doordat mijn immuunsysteem een optater heeft gekregen… Of misschien valt het jullie helemaal niet op, maar mij wel! Ik heb nu nog steeds last van jeukende oogleden en dat heb ik wel vaker als ik ziek(ig) ben geweest, dus ik vermoed dat het daar iets mee te maken heeft. Iemand de gouden tip voor het boosten van je immuunsysteem?)

  Nadat mijn vriend klaar was met zijn colleges zijn we in de auto gesprongen naar Schagen. Ik wilde namelijk langs een boekenwinkel om even lekker rond te kijken én mezelf te trakteren. Deze trok mijn aandacht en nam ik mee.

  (Ook grappig: we liepen langs de bibliotheek en aangezien mijn vriend er nog nooit geweest was, gingen we even snel naar binnen. Ik dacht hem even rustig te laten zien hoe het er allemaal uitzag, maar ik was helemaal vergeten dat er een opening was van een feestweek. Mijn collega’s waren erg verbaasd me te zien! En ik hun ook, hahaha. We zijn stiekem snel weer weggegaan… 😉 Hoe leuk ik mijn collega’s ook vind, hoor!)

  Na de boekenwinkel was het tijd voor koffie met iets lekkers. Dat deden we bij Peper & Goud. We zaten in de binnentuin, fijn in het zonnetje!

  Deze stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje en nam ik dus ook mee! Joan van Katherine J. Chen, over Jeanne D’Arc.

  En deze dikke pil kreeg ik van mijn vriend. Het vervolg op The Priory of the Orange Tree. Yessss, eindelijk! Echt zin in, om deze te gaan verslinden.

  Rond half zes reden we weer terug en besloten we door de McDrive te gaan voor een McPlant. Classy, he? Had ik zin in! We hebben lekker gegeten in de auto op de dijk, met uitzicht over de zee en Texel.

  Met het dakraam open, want het was heerlijk weer!

  De rest van de avond bestond uit een avondwandeling, een aflevering van Succession (we zitten nog in seizoen 1, dus geen spoilers alsjeblieft) en naar bed met een boek. Héérlijk.

  De laatste tien jaar worstelde ik best wel met mijn verjaardag. Het idee dat die dag dan heel speciaal moet zijn en ik mensen moet uitnodigen zorgde altijd voor veel stress. Nu probeerde ik een andere tactiek: doen waar ik zin in heb, geen mensen uitnodigen en me daar ook niet schuldig over voelen. Als iemand daar een probleem mee heeft, dan vind ik dat vervelend, maar het is ook niet mijn verantwoordelijkheid. Daarnaast is het ook allemaal niet zo belangrijk, dus waarom zou ik me er zo druk om maken? Ik moet concluderen dat het goed gewerkt heeft!

  Dus ja, zo werd dit meisje hierboven zomaar 33. Ik vind het eindelijk nog wel hartstikke jong!? Op naar 34!

  Laat een reactie achter : Birthday girl
 • Gelezen ✽

  Werken bij de bibliotheek heeft als boekengek zo zijn voordelen! Zo kan ik als eerste zien welke boeken er binnenkomen en deze dus ook als eerste meenemen. Het laatste jaar schaffen we ook steeds meer Engelstalige boeken aan en daar word ik helemaal blij van, want dat lees ik het liefst! Deze twee heb ik laatst uitgelezen:

  I’m Glad My Mom Died – Jennette McCurdy

  Jennette McCurdy kende ik eigenlijk niet zo goed, maar ze was te gast bij een podcast die ik vaak luister (Armchair Expert) en daardoor was ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar haar boek. Ze is een Amerikaanse actrice die bekend is geworden via Disney Channel en al als jong kind is gaan acteren. In dit boek beschrijft McCurdy haar leven als kindsterretje en ontdek je eigenlijk samen met haar wat voor invloed haar moeder (en eigenlijk haar opvoeding) op haar heeft gehad.

  Zoals de titel je vast al doet vermoeden had ze een erg bijzondere band met haar moeder. De titel van dit boek past precies bij de inhoud. Je moet er een beetje om lachen en tegelijkertijd is het erg ongemakkelijk. De onderwerpen zijn super heftig (want eigenlijk mishandelde haar moeder haar), maar McCurdy beschrijft ze dan weer met heel veel humor en een soort kinderlijke onschuld, waardoor het geen zwaar boek is geworden. Ik vond het een aanrader! (Lees wel eerst even de trigger warnings.)

  Carrie Soto Is Back – Taylor Jenkins Reid

  Ik ben er niet helemaal over uit wat ik nou van de boeken van Taylor Jenkins Reid vind. Daisy Jones & The Six vond ik heel vermakelijk, net als The Seven Husbands of Evelyn Hugo (al vond ik de twist dan weer een beetje meh), maar haar andere boeken vond ik niet zo interessant. Ik denk dat ze vallen onder puur vermaak. Ze laten me niet echt nadenken en de verhalen zijn ook niet heel diep of verrassend, maar het leest wel lekker weg.

  Carrie Soto Is Back gaat over een tennisser (Carrie Soto) die een comeback probeert te maken. Van te voren had ik verwacht dat ik dit boek daarom minder interessant zou vinden, maar na een paar hoofdstukken had ik al vrij snel door dat je ook als tennisleek prima van dit boek kunt genieten. Het boek gaat over sport en de offers die topsporters hier voor maken, maar eigenlijk gaat het vooral over wat er echt belangrijk is in het leven.

  Zoals ik al zei: dit boek was puur vermaak. Perfect voor op je strandbedje of als je af en toe een hoofdstuk wilt lezen zonder eerst weer helemaal in het verhaal te moeten komen.

  Je leent ze bij de bieb! 😉
  Liefs x

  Laat een reactie achter : Gelezen ✽
 • Famous last words

  ‘I’m back, baby!’ Dat schreef ik op 1 april en bleken een soort van famous last words te zijn, want het tegenovergestelde bleek uiteindelijk waar. Ik voelde me een dag later namelijk alleen maar slechter, dus deed toch maar een Covid-test. Na drie jaar (en heel wat testen) verschenen er eindelijk eens twee streepjes op dat ding.

  Ik lach er een beetje om, maar eigenlijk heb ik me de afgelopen twee weken behoorlijk slecht gevoeld! En ik ben nog steeds niet helemaal opgeknapt. Vanmorgen heb ik op zich lekker gewerkt (ook fijn om even het huis uit te zijn), maar ik ben er nog niet.

  Vanbinnen ervaar ik een spagaat: enerzijds wil ik lief voor mezelf zijn en tegen mezelf zeggen dat ik me er aan over moet geven. Dat ik het rustig aan moet doen en dat ik mezelf dan vanzelf beter ga voelen. Anderzijds is daar de stem die zegt dat ik me niet zo moet aanstellen en dat ik hup, in de benen moet. Want wat als het gewoon tussen m’n oren zit?

  Lees verder
  Laat een reactie achter : Famous last words
 • Jan-mar in een lijstje

  Volgens mijn vriend krijg ik weer praatjes, dus je weet wat dat betekent: I’m back, baby! Ik weet niet waar ik de afgelopen week was, maar het was in ieder geval niet op deze planeet. De wereld draait echter door, ook als je je ziel er uit ligt te hoesten en ligt te spacen van de koorts (the audacity!), en dus is het gewoon april geworden. Tijd voor een lijstje (dat ik vanaf nu hopelijk maandelijks ga invullen).

  Gelezen
  Ik heb de afgelopen drie maanden ontzettend veel Harry Potter fan fiction gelezen (maar ECHT, ik denk wel 10.000 pagina’s). Soms kan ik even helemaal geobsedeerd zijn door iets en de afgelopen maanden was dat dus fan fiction. Geen idee waarom.

  Ik denk dat ik voorlopig even genoeg heb gehad, dus ik ben nu eindelijk weer overgestapt op de doorsnee literatuur. Vandaag las ik Carrie Soto is Back van Taylor Jenkins Reid uit en op dit moment ligt I’m Glad My Mom Died van Jennette McCurdy op me te wachten.

  Podcast
  Toen ik in Zweden studeerde heb ik zo ontzettend veel naar Armchair Expert geluisterd tijdens mijn dagelijkse wandelingen, dat ik nu bij het horen van die eerste paar seconden al meteen weer een heerlijk nostalgisch gevoel krijg. Vind het dus sowieso gezellig om naar ze te luisteren en af en toe zit er een aflevering tussen die extra binnenkomt. De aflevering met Anna Kendrick was bijvoorbeeld erg goed.

  Gekocht
  Beste aankoop was waarschijnlijk de Playstation 4 die ik van een vriend kon overnemen. Ik ben niet echt een gamer, maar toen ik Hogwarts Legacy zag wist ik dat ik het wilde gaan proberen! Nog even wachten tot ‘ie uitkomt voor de PS4.

  En, natuurlijk kocht ik weer wat boeken. In Terneuzen vond ik twee titels in de kringloop (o.a. een boek van Daphne du Maurier, dezelfde schrijfster als van het boek Rebecca, dat ik echt fantastisch vond) en besteedde ik een boekenbon aan Cleopatra en Frankenstein. Ik heb het nog niet gelezen, maar het staat geduldig op me te wachten in de boekenkast.

  Serie
  Mijn vorige laptop viel na tien jaar letterlijk uit elkaar, dus ik kocht na lang wikken en wegen eindelijk een nieuwe MacBook. Daarbij kreeg ik drie maanden Apple+ cadeau en dus hebben we vooral veel series gekeken die daar op te vinden zijn. Absoluut favoriet waren Bad Sisters (f*cking SeandaPaul), The Morning Show, Shrinking en Ted Lasso. Die laatste is eigenlijk gewoon een twee seizoenen lange versie van Love Actually. Super zoet en feel good, maar daardoor ook heel fijn (en het derde seizoen is net begonnen!).

  Eten
  De visjes bij mijn oma in Zeeland. Ik weet dat bovenstaande maaltijd er super simpel uitziet, maar het is gewoon zo lekker en precies zoals alleen je oma dat kan maken. Ik word al blij als ik naar deze foto kijk.

  Documentaire
  Eigenlijk was dit “film”, maar ik heb de afgelopen maanden niets bijzonders gezien, dus ik maak er even documentaire van. Ik keek namelijk de Netflix-documentaire over Pamela Anderson en dat vond ik echt een eyeopener. Ik wist vrij weinig over haar, maar wauw, wat een vrouw! Heel interessant hoe ze haar verhaal ook in een breder kader hebben weten te plaatsen van hoe vrouwen worden behandeld door de pers.

  Werk
  ‘s Ochtends loop ik de bibliotheek binnen en beklim ik de trappen naar boven. In plaats van rechtstreeks naar kantoor te lopen, neem ik een omweggetje en loop ik even langs alle boeken. Vooral als het druk is kan ik nog wel eens vergeten dat ik met boeken werk, terwijl ik dat juist zo heerlijk vind.

  Leuk
  Het wekelijkse zwemuurtje, samen met m’n vriend en schoonvader. Nu al de beste activiteit die ik in 2023 aan mijn agenda heb toegevoegd! En ons weekendje in Zeeland, waar we met m’n oma een dagje naar Terneuzen gingen, daar de nieuwe bibliotheek bezochten en gezellig gingen lunchen.

  Stom
  Dat tijdens ons weekend in Zeeland mijn opa er niet ook bij was. Raar hoe de dood zoiets ongrijpbaars blijft. Zelfs als ik bij zijn graf sta vind ik het moeilijk om te beseffen dat hij er niet meer is (en de momenten waarop ik het dan opeens wel besef overvallen me vaak nogal).

  Trots op
  Dat ik de yoga challenge heb gedaan in januari! En dat ik patronen aan het doorbreken ben, ook al is het super oncomfortabel. (Ik weet trouwens dat het nogal cryptisch klinkt, maar ik weet eerlijk gezegd niet zo goed hoe ik het moet verwoorden? Komt nog wel.)

  Internet
  Ok, twee dingen. Dit twitterdraadje was echt superfijn. Zulke mooie foto’s, wauw! Ik ga mijn camera ook weer eens tevoorschijn halen… En dit artikel over kinderen van influencers vond ik heel interessant.

  Muziek
  Zo’n twee jaar te laat volgens mij, maar ik heb deze maand wat liedjes van Froukje aan mijn playlist toegevoegd. Waaronder deze:

  Ok, op naar de lente! Kan niet wachten ♥
  Liefs!

  Laat een reactie achter : Jan-mar in een lijstje

Hoi!

Welkom op wittybooks.nl, mijn online journal. Ik schrijf het allerliefst met pen op papier, maar bloggen is en blijft toch echt mijn allereerste liefde ♥

Kies een artikel op genre:

Over wittybooks.nl


Hi, ik ben Ashley, een dertiger die een huis vol boeken heeft en graag schrijft. Hier kun je een beetje meer lezen over wittybooks.nl en over mij: klik.

© wittybooks.nl 2023 | Privacyreglement