Wittybooks

Wit beyond measure is woman’s greatest treasure

Lazy as a Daisy

Ik weet niet of het komt doordat ik al 48 uur ziek ben (en me dus een beetje opgesloten voel), of door mijn Daisy Jones & The Six -marathon, of doordat de eerste lentegeuren zich in de buitenlucht beginnen mengen, maar ik snak ernaar om weg te gaan.

Naar zonnig Griekenland bijvoorbeeld, en om mezelf zoals Daisy in lange gewaden te hullen en heel de middag in de zon te liggen luieren.

Of zoals Elio in Call Me By Your Name langs een zwembad te hangen met boeken en een zomerliefde.

Te rennen door nachtelijk Rome en te eindigen op een feestje. Even weg te lopen en een sigaret te roken (gewoon, ééntje maar), terwijl je een semi-diep gesprek hebt met iemand en je naar de sterrenhemel staat te staren. Haha, het is zo stom hoe je dat kunt romantiseren, maar iedereen weet wel wat ik bedoel, toch? Dat soort momenten waren vaak fijner dan het feestje.

Maar goed, genoeg daarover. Ik heb gewoon zin in vakantie, denk ik. Lekker niksen, beetje van het leven genieten. Die stomme smartphone thuis te laten.

En dan denk ik: Ash, wie hou je nou voor de gek, je bent helemaal niet zo goed in luieren. Of van het leven genieten. Ik ben er zelfs erg slecht in. Maar, dan probeer ik mezelf eraan te herinneren dat een ‘fixed mindset’ niet behulpzaam is. Ik kan best goed worden in luieren! Daar hoef ik niet eerst met koorts op bed voor te liggen. Dat is gewoon een kwestie van oefenen. Toch? Iemand ervaring mee?

Kunnen we het trouwens heel even over Daisy Jones & The Six hebben? Als Fleetwood Mac fan was het best een feestje om te kijken. Zoveel overeenkomsten met de band en ook de muziek leek er zo erg op. Ik dacht dat ze het niet durfden om ook daadwerkelijk een nummer van ze te gebruiken, maar in de negende aflevering was er toch een stukje te horen (Gold Dust Woman). Ik zal geen spoilers geven, maar ik vind de serie wel een aanrader! Net zo leuk als het boek.

(Ja, de titel van dit stukje is heel slecht, maar ik heb koorts en m’n oogballen doen zeer en verder dan dit kom ik even niet vandaag.)

2 responses to “Lazy as a Daisy”

 1. Door het lezen over het opgesloten gevoel zie ik het zo voor me dat (als het beter gaat) je bevrijdend de deur uit rent en de frisse lucht inademt. Maar dan heel dramatisch 😉

  Leren luieren? Ik wil hier op in gaan maar ook weer niet. Misschien ben je aan het ijlen (grapje) en het ziek zijn zat. Het zat zijn kan ik me wel voorstellen. Zelf denk ik niet dat je kan leren luieren maar wel dat je kan leren wat je verstaat onder luieren, duimendraaien, lanterfanten, lummelen, en/of niksen. Of is luieren dan toch alleen een vakantiebezigheid? (https://www.encyclo.nl/begrip/luieren)
  Ik vind het zelf vaak lastig om mezelf toestemming te geven om te lummelen. Want ik kan toch nog zoveel andere dingen doen? Ik kijk dan ook met gezonde jaloezie naar mensen kijken die expert lijken te zijn in duimendraaien.
  Zoals je leest wil ik ook leren luieren 😉

  Beterschap!

  1. Haha, ik werd vanochtend wakker en dacht… oh… volgens mij heb ik gisteren iets geschreven, maar ik wist niet precies meer wat. Echt ijlen wil ik het niet noemen, maar helemaal op deze planeet was ik blijkbaar ook niet.

   Nu ik het teruglees denk ik: ja, dat meende ik wel serieus. Ik denk trouwens dat je een punt hebt! Leren luieren is lastig, tenzij je het aan een activiteit koppelt (is het dan nog luieren? hmmmm, misschien als je dan een hele relaxte activiteit uitkiest.) Moet zeggen dat ik het zelfs op vakantie nog lastig vind om te luieren en dat is toch eigenlijk waar een vakantie vaak zo goed voor is!

   Merk wel dat ik de afgelopen dagen wat beter heb leren luieren, omdat ik er simpelweg toe gedwongen word. Kan evengoed niet wachten om me binnenkort hopelijk weer onder de levenden te bevinden!

   Dankjewel voor je bericht Nikki xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

← Go back

© wittybooks.nl 2023 | Privacyreglement