Wittybooks

Wit beyond measure is woman’s greatest treasure

Jan-mar in een lijstje

Volgens mijn vriend krijg ik weer praatjes, dus je weet wat dat betekent: I’m back, baby! Ik weet niet waar ik de afgelopen week was, maar het was in ieder geval niet op deze planeet. De wereld draait echter door, ook als je je ziel er uit ligt te hoesten en ligt te spacen van de koorts (the audacity!), en dus is het gewoon april geworden. Tijd voor een lijstje (dat ik vanaf nu hopelijk maandelijks ga invullen).

Gelezen
Ik heb de afgelopen drie maanden ontzettend veel Harry Potter fan fiction gelezen (maar ECHT, ik denk wel 10.000 pagina’s). Soms kan ik even helemaal geobsedeerd zijn door iets en de afgelopen maanden was dat dus fan fiction. Geen idee waarom.

Ik denk dat ik voorlopig even genoeg heb gehad, dus ik ben nu eindelijk weer overgestapt op de doorsnee literatuur. Vandaag las ik Carrie Soto is Back van Taylor Jenkins Reid uit en op dit moment ligt I’m Glad My Mom Died van Jennette McCurdy op me te wachten.

Podcast
Toen ik in Zweden studeerde heb ik zo ontzettend veel naar Armchair Expert geluisterd tijdens mijn dagelijkse wandelingen, dat ik nu bij het horen van die eerste paar seconden al meteen weer een heerlijk nostalgisch gevoel krijg. Vind het dus sowieso gezellig om naar ze te luisteren en af en toe zit er een aflevering tussen die extra binnenkomt. De aflevering met Anna Kendrick was bijvoorbeeld erg goed.

Gekocht
Beste aankoop was waarschijnlijk de Playstation 4 die ik van een vriend kon overnemen. Ik ben niet echt een gamer, maar toen ik Hogwarts Legacy zag wist ik dat ik het wilde gaan proberen! Nog even wachten tot ‘ie uitkomt voor de PS4.

En, natuurlijk kocht ik weer wat boeken. In Terneuzen vond ik twee titels in de kringloop (o.a. een boek van Daphne du Maurier, dezelfde schrijfster als van het boek Rebecca, dat ik echt fantastisch vond) en besteedde ik een boekenbon aan Cleopatra en Frankenstein. Ik heb het nog niet gelezen, maar het staat geduldig op me te wachten in de boekenkast.

Serie
Mijn vorige laptop viel na tien jaar letterlijk uit elkaar, dus ik kocht na lang wikken en wegen eindelijk een nieuwe MacBook. Daarbij kreeg ik drie maanden Apple+ cadeau en dus hebben we vooral veel series gekeken die daar op te vinden zijn. Absoluut favoriet waren Bad Sisters (f*cking SeandaPaul), The Morning Show, Shrinking en Ted Lasso. Die laatste is eigenlijk gewoon een twee seizoenen lange versie van Love Actually. Super zoet en feel good, maar daardoor ook heel fijn (en het derde seizoen is net begonnen!).

Eten
De visjes bij mijn oma in Zeeland. Ik weet dat bovenstaande maaltijd er super simpel uitziet, maar het is gewoon zo lekker en precies zoals alleen je oma dat kan maken. Ik word al blij als ik naar deze foto kijk.

Documentaire
Eigenlijk was dit “film”, maar ik heb de afgelopen maanden niets bijzonders gezien, dus ik maak er even documentaire van. Ik keek namelijk de Netflix-documentaire over Pamela Anderson en dat vond ik echt een eyeopener. Ik wist vrij weinig over haar, maar wauw, wat een vrouw! Heel interessant hoe ze haar verhaal ook in een breder kader hebben weten te plaatsen van hoe vrouwen worden behandeld door de pers.

Werk
‘s Ochtends loop ik de bibliotheek binnen en beklim ik de trappen naar boven. In plaats van rechtstreeks naar kantoor te lopen, neem ik een omweggetje en loop ik even langs alle boeken. Vooral als het druk is kan ik nog wel eens vergeten dat ik met boeken werk, terwijl ik dat juist zo heerlijk vind.

Leuk
Het wekelijkse zwemuurtje, samen met m’n vriend en schoonvader. Nu al de beste activiteit die ik in 2023 aan mijn agenda heb toegevoegd! En ons weekendje in Zeeland, waar we met m’n oma een dagje naar Terneuzen gingen, daar de nieuwe bibliotheek bezochten en gezellig gingen lunchen.

Stom
Dat tijdens ons weekend in Zeeland mijn opa er niet ook bij was. Raar hoe de dood zoiets ongrijpbaars blijft. Zelfs als ik bij zijn graf sta vind ik het moeilijk om te beseffen dat hij er niet meer is (en de momenten waarop ik het dan opeens wel besef overvallen me vaak nogal).

Trots op
Dat ik de yoga challenge heb gedaan in januari! En dat ik patronen aan het doorbreken ben, ook al is het super oncomfortabel. (Ik weet trouwens dat het nogal cryptisch klinkt, maar ik weet eerlijk gezegd niet zo goed hoe ik het moet verwoorden? Komt nog wel.)

Internet
Ok, twee dingen. Dit twitterdraadje was echt superfijn. Zulke mooie foto’s, wauw! Ik ga mijn camera ook weer eens tevoorschijn halen… En dit artikel over kinderen van influencers vond ik heel interessant.

Muziek
Zo’n twee jaar te laat volgens mij, maar ik heb deze maand wat liedjes van Froukje aan mijn playlist toegevoegd. Waaronder deze:

Ok, op naar de lente! Kan niet wachten ♥
Liefs!

One response to “Jan-mar in een lijstje”

  1. Wat leuk, de maand zo verdeeld in verschillende categorieën. Ik had precies hetzelfde bij de documentaire over Pamela: ik wist ook weinig over haar, maar vond het interessant om haar verhaal te horen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

← Go back

© wittybooks.nl 2023 | Privacyreglement