Wittybooks

Wit beyond measure is woman’s greatest treasure

Gelezen ✽

Werken bij de bibliotheek heeft als boekengek zo zijn voordelen! Zo kan ik als eerste zien welke boeken er binnenkomen en deze dus ook als eerste meenemen. Het laatste jaar schaffen we ook steeds meer Engelstalige boeken aan en daar word ik helemaal blij van, want dat lees ik het liefst! Deze twee heb ik laatst uitgelezen:

I’m Glad My Mom Died – Jennette McCurdy

Jennette McCurdy kende ik eigenlijk niet zo goed, maar ze was te gast bij een podcast die ik vaak luister (Armchair Expert) en daardoor was ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar haar boek. Ze is een Amerikaanse actrice die bekend is geworden via Disney Channel en al als jong kind is gaan acteren. In dit boek beschrijft McCurdy haar leven als kindsterretje en ontdek je eigenlijk samen met haar wat voor invloed haar moeder (en eigenlijk haar opvoeding) op haar heeft gehad.

Zoals de titel je vast al doet vermoeden had ze een erg bijzondere band met haar moeder. De titel van dit boek past precies bij de inhoud. Je moet er een beetje om lachen en tegelijkertijd is het erg ongemakkelijk. De onderwerpen zijn super heftig (want eigenlijk mishandelde haar moeder haar), maar McCurdy beschrijft ze dan weer met heel veel humor en een soort kinderlijke onschuld, waardoor het geen zwaar boek is geworden. Ik vond het een aanrader! (Lees wel eerst even de trigger warnings.)

Carrie Soto Is Back – Taylor Jenkins Reid

Ik ben er niet helemaal over uit wat ik nou van de boeken van Taylor Jenkins Reid vind. Daisy Jones & The Six vond ik heel vermakelijk, net als The Seven Husbands of Evelyn Hugo (al vond ik de twist dan weer een beetje meh), maar haar andere boeken vond ik niet zo interessant. Ik denk dat ze vallen onder puur vermaak. Ze laten me niet echt nadenken en de verhalen zijn ook niet heel diep of verrassend, maar het leest wel lekker weg.

Carrie Soto Is Back gaat over een tennisser (Carrie Soto) die een comeback probeert te maken. Van te voren had ik verwacht dat ik dit boek daarom minder interessant zou vinden, maar na een paar hoofdstukken had ik al vrij snel door dat je ook als tennisleek prima van dit boek kunt genieten. Het boek gaat over sport en de offers die topsporters hier voor maken, maar eigenlijk gaat het vooral over wat er echt belangrijk is in het leven.

Zoals ik al zei: dit boek was puur vermaak. Perfect voor op je strandbedje of als je af en toe een hoofdstuk wilt lezen zonder eerst weer helemaal in het verhaal te moeten komen.

Je leent ze bij de bieb! 😉
Liefs x

3 responses to “Gelezen ✽”

  1. Wat grappig, de blogpost die ik hiervoor las had het over precies hetzelfde boek van Jennette McCurdy. Nu ben ik extra benieuwd, haha.

    1. Wat toevallig! Al denk ik soms ook wel eens dat we door het internet nu allemaal hetzelfde lezen… Ik word ook erg makkelijk beïnvloed door Instagram, haha.

  2. Ik ben ook benieuwd naar het boek van Jennette McCurdy. Ik was ook fan van Daisy Jones maar las laatst The Evidence of the Affair en dat vond ik op zich wel een goed verhaal maar ook niet geweldig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

← Go back

© wittybooks.nl 2023 | Privacyreglement