Wittybooks

Wit beyond measure is woman’s greatest treasure

April

Altijd leuk om even op de vorige maand terug te blikken (dat ik de eerste twee weken van april vooral ziek was, vergeten we even). Voel je vrij om dit lijstje over te nemen

Serie
Op dit moment zit ik helemaal in Succession. Wat een serie! Bij het zien van de eerste twee afleveringen dacht ik vooral: wat een deprimerende show, niets voor mij. Na een paar weken heb ik me toch maar eens aan de derde aflevering gewaagd en toen was ik om. Wat blijkt: het is vooral heel erg grappig. Een tragikomedie, waarbij je niet kunt wegkijken. De acteurs zijn allemaal fantastisch gecast (met o.a. een bijna onherkenbare Mr. Darcy. Matthew McFadden speelt nu sulletje Tom) en de personages en hun perikelen zijn herkenbaar, maar tegelijkertijd is het ook allemaal een gigantische ver-van-je-bed show. (We zijn nu halverwege seizoen vier, dus geen spoilers aub!).

Gelezen
Ok, mijn fan fiction obsessie is nog steeds niet voorbij, maar op vakantie is het me toch gelukt om andere boeken uit te lezen. Zo las ik voor het eerst in mijn leven een boek van Jane Austen (gasp, I know). Ik heb al wel veel verfilmingen gezien van haar boeken en aardig wat óver haar gelezen, maar tot mijn eigen grote verbazing was het me nog nooit gelukt om een boek van haar hand uit te lezen. Vol goede moed begon ik aan Northanger Abbey en ik vond het echt vanaf de eerste bladzijde al superleuk. Jane Austen is eigenlijk vooral héél grappig en gevat (en natuurlijk romantisch). Ze is briljant! Om de alinea moet ik wel een keer grinniken. Ik vind het knap hoe ze soms in één zin een heel verhaal vertelt. Dus nu ga ik ook zeker haar andere boeken lezen (stiekem is het één van mijn dromen om ooit nog eens Engelse Literatuur te studeren en dan kun je natuurlijk Jane Austen niet overslaan.)

Ik heb nog meer gelezen, maar daar schrijf ik binnenkort even een aparte update over.

Gekocht
Zelfs ik zie in dat je ook teveel over boeken kunt praten, dus ik zal niet mijn nieuwe aanwinsten met jullie delen. In plaats daarvan laat ik dan toch een soort van boek zien, maar dan ééntje die ik zelf ga vullen. Ik heb namelijk voor het eerst een journal volgeschreven en dus was het tijd voor een nieuwe. Een Leuchtturm dit keer ♥ Het is officieel een bullenjournal, met dus puntjes in plaats van lijntjes, en dat bevalt me tot nu toe goed. Je hebt wat meer vrijheid over je pagina en als je iets wilt tekenen kan dat ook prima.

Film 
Tijdens één van mijn Covid-dagen keek ik de film Everywhere All At Once.

When an interdimensional rupture unravels reality, an unlikely hero must channel her newfound powers to fight bizarre and bewildering dangers from the multiverse as the fate of the world hangs in the balance.

Wauw! Deze film maakte mijn hoge verwachtingen absoluut waar.

Leuk
Vakantie in Zweden, natuurlijk. En dat het weer overal zo prachtig groen geworden is!

Stom
Veel overprikkeld geweest en ik blijf héél moe. Blijft een ding.

Trots op
Deze categorie heb ik toegevoegd omdat a) ik vaak vergeet stil te staan bij wat ik eigenlijk “goed” doe of na hard werken iets heb bereikt en b) we allemaal wel wat trotser op onszelf mogen zijn! Dus stel vooral jezelf ook even deze vraag. Ik ben er in ieder geval trots op dat ik steeds vaker doe wat ik mezelf beloof, zoals naar de sportschool gaan (en dan niet omdat “het zou moeten”, maar omdat ik tijd voor mezelf vrij maak waarin ik voor mezelf zorg, door mijn lichaam in goede conditie te houden).

Muziek

Nick Drake – Pink Moon

Ok, dit lijstje was een beetje laat, maar je weet wat ze zeggen…


Liefs!

4 responses to “April”

  1. Wat stom dat je bijna de helft van de maand ziek was! Gelukkig stond er wel een heerlijke vakantie in Zweden tegenover 🙂

    1. Haha, ja ik mag niet klagen!

  2. Mooi kleurtje voor je nieuwe journal! Mijne is nog lang niet vol maar kijk er al naar uit om ook weer een nieuwe uit te kiezen 😀

    1. Haha, heerlijk he? Kan echt genieten van nieuwe notebooks enzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

← Go back

© wittybooks.nl 2023 | Privacyreglement