Wittybooks

Wit beyond measure is woman’s greatest treasure

Mijn bulletjournal

Als er een Venn diagram zou bestaan van een agenda nodig hebben + houden van creatief bezig zijn + zelf willen bepalen hoe iets er uitziet, dan kom je uit bij een bullet journal. In dit mooie boekje kan ik namelijk zelf bepalen hoe ik de pagina’s van mijn agenda vormgeef.

Door ervaring heb ik nu uitgevonden wat voor soort pagina’s voor mij het beste werken. Wie weet haal je er inspiratie uit?

Het is een Leuchtturm1917 bulletjournal in lila en heeft heerlijk zacht gelig papier.

Mijn maand begin ik met een overzicht, zoals deze. Dit vind ik vooral handig om de hele maand in één oogopslag te kunnen zien. Ik gebruik verschillende kleuren markeerstift voor de soorten activiteiten. Geel is bijvoorbeeld meestal voor werk en roze voor (privé)afspraken. Ik schrijf overigens niet alles op en ik doe het ook pas als iets echt vaststaat (ik deel bijvoorbeeld op dit moment mijn eigen werktijden in en weet nog niet 100% zeker welke dagen ik de komende week aan het werk zal zijn, dus dat zet ik er dan nog niet in).

Na de “monthly spread” (volgens mij is dit de juiste terminologie- hey, ik doe ook maar wat) heb ik vervolgens de losse weken. Deze layout werkt voor mij het beste. Ik heb genoeg ruimte om alles op te schrijven en houd ook plek voor het plakken van extra to-do lijstjes.

Sommige mensen hebben hele spreads in hun bulletjournal met hoeveel water ze die dag hebben gedronken of hoevaak ze hebben gemediteerd. Ik houd dat allemaal niet bij, maar wat ik wel leuk vind is het maken van een “gelezen”-pagina (en soms schrijf ik er ook nog “gezien” onder), plus een pagina waarop ik leuke herinneringen schrijf. Dit zijn gewoon korte lijstjes en het kost dus niet veel tijd (ik schrijf er gedurende de maand dingen bij), maar het is wel super leuk om achteraf naar terug te kunnen bladeren. Met deze pagina’s sluit ik de maand af. En dan komt weer de “monthly spread” van de volgende maand.

O ja! En als je dan een bulletjournal hebt is het leuk om fijne pennen en stiften te hebben, plus bijvoorbeeld stickers.

De Stabilo pastel stiften zijn absoluut mijn favoriet, net als de Stabilo fineliners (point 88, fine 0,4). Zwarte fineliners koop ik het liefst bij de Hema. Daar hebben ze trouwens ook vaak leuke stickers. En ik verzamel plaatjes uit tijdschriften of bijvoorbeeld uit programmaboekjes van musea om in de bulletjournal te plakken.

Dit gebruik ik overigens ook allemaal voor mijn gewone dagboek, maar daar heb ik geen vaste indeling en daar schrijf ik alleen in als ik daar zin in heb.

Je ziet het: mijn bulletjournal is allesbehalve perfect. Een bulletjournal kan zo ingewikkeld en uitgebreid zijn als je zelf wilt. Je vindt op het internet echt de mooiste “spreads” van mensen die er hele kunstwerken in tekenen en hoewel ik dat prachtig vind, gebruik ik ‘m eigenlijk dus vooral op een praktische manier.

In het verleden liep ik hier wel eens op vast en stopte ik zodra ik een boekje had “verpest”. Nu zie ik het als gebruiksvoorwerp en probeer ik vooral plezier te hebben in het kliederen zelf. Bijna iedere avond pak ik ‘m er even bij en dan word ik heerlijk kalm van het overzicht.

Liefs!

(En voor diegene die ooit opmerkte dat ik vast teveel tijd in mijn leven heb: ja, dat klopt. En die besteed ik lekker hier aan ;))

3 responses to “Mijn bulletjournal”

  1. Oh zo fijn om een kijkje in jouw journal te krijgen! Altijd leuk om te zien hoe andere mensen het gebruiken. Ik ben dan zo iemand die er wel “kunstwerkjes” van maakt, al is dat misschien ook wat overdreven, haha. Dat is wel doorheen de jaren gegroeid, vroeger hield ik het ook meer basic zoals bij jou. Whatever works best! Ik vind het ook fijn om er een paar avonden per week mee bezig te zijn.
    Die ronde stickertjes; zijn die ook van de Hema? 🙂

    1. Superleuk dat jij er wel kunstwerkjes in maakt! Ik doe dat meer in mijn gewone journal (is het woord kunstwerk dan wel weer wat overdreven, haha). Lekker knippen en plakken.

      Die ronde stickertjes komen van Søstrene Grene en kocht ik in Zweden (en volgens mij hebben ze ook winkels in Brussel en Antwerpen…).

  2. Ik gebruik een bullet journal precies op jouw manier ook – geen kunstwerken die ik zelf teken, maar vooral een combinatie van simpele spreads met leuke pennen en het geheel opvrolijken met wat stickers. Leuk om jouw opzet eens te zien 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

← Go back

© wittybooks.nl 2023 | Privacyreglement