Wittybooks

Wit beyond measure is woman’s greatest treasure

3 boekentips

The Running Grave – Robert Galbraith
De boekenreeks over detective Cormoran Strike is echt mijn guilty pleasure. En had ik even geluk: vlak voor mijn reis naar London eind oktober kwam ik erachter dat er een nieuw deel is uitgekomen in september. Zo had ik nog mooi even de tijd om de zes bestaande delen opnieuw te lezen en kon ik voor mezelf aldaar ook een tripje naar de boekhandel verantwoorden (ondanks dat we daar eigenlijk helemaal geen plek voor hadden in onze handbagage). En, ik had blijkbaar dubbel geluk, want het boek was ook nog ééns in de aanbieding en dus betaalde ik er bij Waterstones maar de helft van de prijs voor. Ik heb er in ieder geval weer (bijna) duizend pagina’s heerlijk van genoten. En dat einde… ARGH (maar ok, wel heerlijk). Ik kan niet wachten op het volgende deel!

Voor wie: als je van detectives houdt waarin er ook uitvoerig wordt ingegaan op het privéleven van de personages (en een beetje romantiek, vooruit).
Laten liggen als: je niet van dikke boeken houdt en liever lugubere whodunnits leest.

Evie Wyld – The Bass Rock
Dit boek heeft een aardig tijdje op mijn nachtkastje gelegen. Niet omdat het niet goed is. Integendeel zelfs. Dit is zo’n boek waarbij ik nu tijdens het terugdenken aan verscheidene passages direct weer de kriebels ervaar en dat ik tijdens het lezen af en toe dus even weg moest leggen.

In The Bass Rock volgen we drie vrouwen die om en nabij the bass rock hebben gewoond, een plek aan de Schotse kust. Aan het begin van de 18e eeuw vlucht Sarah, die ervan wordt beschuldigd een heks te zijn, voor haar leven. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog probeert Ruth te navigeren in een nieuw huis, een nieuwe echtgenoot en de vreemde wateren van de lokale gemeenschap. En in het hedendaagse Groot Brittannië helpt Vivianne het huis van Ruth leeg te halen en probeert zij de dood van haar vader te verwerken.

Door het boek loopt een constant ongemak. Het deed me daardoor soms denken aan Rebecca van Daphne du Maurier. Maar waar Wyld nog een stap verder in gaat, is het blootleggen van de kwetsbaarheid van de vrouw ten opzichte van de man. Een dreiging die vermoedelijk iedere vrouw ten diepste herkent. Geen spannend boek, maar wel een angstaanjagend boek.

Voor wie: de ervaren lezer die houdt van psychologische romans
Laten liggen als: je niet van “zware” verhalen houdt

The Wake up Call – Beth O’ Leary

Soms is het gewoon fijn om een wat luchtiger boek te lezen. Dan zijn de boeken van Emily Henry en Beth O’Leary bij mij favoriet. Fijne romcoms vol ongecompliceerde romances en een vleugje humor. Deze vond ik leuk! Niet het beste verhaal ooit, maar daar was ik eerlijk gezegd ook niet naar op zoek.

Voor wie: als je van ongecompliceerde romantische verhalen houdt die lekker weglezen
Laten liggen als: je niet van voorspelbare happy endings houdt.

Nu op mijn nachtkastje: Days at the Morisaki Bookshop – Satoshi Yagisawa

Vertel, wat ben jij nu aan het lezen? Boekentips zijn altijd welkom! Liefs!

2 responses to “3 boekentips”

  1. Oh bedankt voor die tip van The Running Grave! Ben ook wel fan van die boekenreeks en heb de vorige boeken met veel plezier gelezen. Ga het e-book eens bekijken! 🙂
    En van Beth O’Leary en Emily Henry ben ik ook wel fan dus die laatste komt ook op mijn lijstje.
    Ik heb net Caught Up van Liz Tomforde uit. Vind ik ook wel een leuke als je van romantiek houdt.

  2. Ik ben nooit zo van de heksen verhalen maar ik ben nu wel nieuwsgierig geworden. De kaft van The Bass Rock is overigens wel heel mooi!

    Ben net zelf begonnen in Schimmen van Dolly Alderton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

← Go back

© wittybooks.nl 2023 | Privacyreglement