Wittybooks

Wit beyond measure is woman’s greatest treasure

About

De auteur

Hi, ik ben Ashley en ik ben de persoon achter wittybooks.nl. Ik schrijf al online sinds 2001 en dat is (zonder mijn precieze leeftijd te willen verraden) dus al een hele tijd. In mijn dagelijks leven woon ik samen met mijn vriend in het noorden van Nederland, werk ik voor een bibliotheekorganisatie en doe ik daarnaast zoveel mogelijk leuke creatieve projecten.

De Self Care Tool Kit

De Self Care Tool Kit heb ik samengesteld als een soort database waar ik in kan bladeren als ik wat beter voor mezelf wil zorgen. Ik lees en schrijf graag en merkte dat het een manier was om mezelf te helpen. Al mijn inzichten en informatie schreef ik op in een notitieboekje, dat ik dan erbij kon pakken als ik het even vergeten leek te zijn. 

Nu heb ik dit notitieboekje in een digitale vorm gegoten, in de hoop dat ook iemand anders er iets aan zou kunnen hebben.

Alles waar ik over schrijf heb ik geleerd uit ervaring, van gesprekken met mensen of van therapeuten (professionele hulpverleners). In die zin is het hopelijk een vorm van trickle down therapy 🙂 

Idealiter voelt het lezen van mijn teksten alsof je raad krijgt van een grote zus of beste vriendin. Hopelijk wordt die stem na een tijdje zo vertrouwd, dat je je eigen beste vriendin kunt zijn.

Aan strenge praat doe ik niet, want daarvan heb ik (en jij waarschijnlijk ook) al genoeg. You can’t bully yourself into being a better person. Ik hoop vooral dat dit misschien zelfs voelt alsof iemand even naar je luistert en je daarna een knuffel geeft.

Bibliotherapy

Ik denk dat we allemaal wel eens een boek hebben gelezen dat heel veel invloed op ons leven heeft gehad, toch? Nu is daar dus een officiële therapievorm van en ze noemen het bibliotherapy. Het woord zegt het eigenlijk al: dit is een vorm van therapie met behulp van boeken.

Worstel jij ergens mee? Dan kan het helpen om een boek te lezen waarin dit thema aan bod komt. Een zelfhulpboek ligt voor de hand, maar ook een roman waarin het hoofdpersonage met hetzelfde probleem worstelt kan veel verhelderen.

Ik heb een lijstje gemaakt van boeken die je kunnen helpen bij specifieke worstelingen. Deze lijst groeit natuurlijk naarmate ik meer boeken lees. Deze lijst is gebaseerd op mijn ervaringen en dus niet op professionele basis!

(Ooit wil ik graag een cursus bibliotherapy volgen. Ik zal dan nog geen bibliotherapeut zijn, want daarvoor moet je ook echt eerst therapeut worden (en ik heb wel even genoeg gestudeerd), maar het lijkt me echt super leuk om er meer over te leren. Al is het maar voor mezelf.)

Hoi!

Welkom op wittybooks.nl, mijn online journal. Ik schrijf het allerliefst met pen op papier, maar bloggen is en blijft toch echt mijn allereerste liefde ♥

Klik hier voor mijn self care toolkit. Deze staat vol met behulpzame tips die ik door de jaren heen verzameld heb en waarvan ik hoop dat jij er ook ietsje blijer van wordt.

Kies een artikel op genre:

Disclaimer

Op sommige artikelen kun je niet reageren. Lees hier waarom niet.

Over wittybooks.nl


Je vraagt je natuurlijk af: wie is die mysterieuze vrouw achter de stukjes tekst? Ik ben Ashley, een dertiger die een huis vol boeken heeft en graag schrijft. Hier kun je een beetje meer lezen over wittybooks.nl en over mij: klik.

© wittybooks.nl 2023 | Privacyreglement