Freebies ♥

Boekenlegger of ezelsoor?

In de wereld van de boekenliefhebbers lijken er twee kampen te bestaan: je zit óf in het boekenlegger-kamp, of in het ezelsoor-kamp. Stiekem zit ik er zelf een beetje tussenin en ziet het voor mij allemaal niet zo nauw. Al moet ik toegeven dat ik toch wel erg blij word van een schattige boekenlegger 🙂

Vroeger knutselde ik die wel eens zelf en het leek me leuk om dat weer eens te doen! Het was eigenlijk zo gemaakt. Ik had nog een “oude” tekening liggen en heb die wat aangepast in photoshop. Vervolgens heb ik er een quote bij gezocht en toen was ik al bijna klaar. Uitprinten op wat dikker papier, knippen (of snijden, mocht je een snijmachine hebben) en tot slot zou je het nog kunnen lamineren, maar dat apparaat heb ik helaas niet in huis. Ik ga ze zeker vaker maken! Mocht je het leuk vinden, dan kun je de boekenlegger hieronder downloaden.


(Het bestand is een PDF. De afbeelding op de boekenlegger lijkt onscherp wanneer je ‘m hebt gedownload, maar als je ‘m afdrukt op een half A4 komt dat goed!)

Zelf denk ik dat een mooie boekenlegger ook een leuk cadeautje kan zijn voor een echte boekenliefhebber. Stel je geeft een boek cadeau, maar je wilt er nog iets specialers van maken, dan is een boekenlegger echt een leuke toevoeging!

Nu, wat betreft het ezelsoor/boekenlegger dilemma…

Zelf vouw ik wel eens ezelsoortjes, met name als ik geen boekenlegger bij de hand heb of er geen touwtje in het boek zit. Zelfs dan doe ik het eigenlijk pas als ik bang ben de pagina te vergeten. Als ik een boek vind bij de kringloop met allemaal ezelsoren dan vind ik het stiekem wel weer heel charmant, maar ja… hmm… om nou zelf hardcore te gaan vouwen gaat me te toch wat ver!

In een geleend boek zou ik trouwens nóóit een ezelsoor vouwen, dat lijkt me toch min of meer standaard boekenetiquette. Ik zou er zelf geen probleem van maken als iemand dat zou doen bij een boek dat ik aan ze heb uitgeleend, maar stiekem zou ik het toch niet zo netjes vinden. Geen dealbreaker voor de vriendschap dus (ik ben een boekenliefhebber, maar overdrijven is ook een vak).
Waar sta jij precies in het kamp? 😉

O ja, en mocht je nog suggesties hebben voor mooie quotes voor op boekenleggers, please let me know! 🙂

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *