Lijstje

Cadeaus voor boekenliefhebbers

Op zoek naar een cadeau voor een echte boekenliefhebber? I’ve got you covered!

1. Een boekenbon voor een fijne boekhandel
Ok, dat klinkt natuurlijk mega voor de hand liggend (en dat is het ook), maar je kunt hier een heel leuk cadeautje van maken als je er wat meer tijd in stopt. Als je zelf een echte lezer bent, dan weet je vast een fijne boekhandel te vinden die je kunt aanraden aan je vriend of vriendin en je kunt er zelfs een uitje van maken. Mijn zusje en ik gaven elkaar (per ongeluk) voor kerst precies hetzelfde cadeau: een boekenbon voor boekhandel Waterstones in Amsterdam, een winkel waar je echt uren kunt rondsnuffelen. En daarmee hebben we natuurlijk ook gelijk samen een gezellige middag!

2. Merchandise van een bepaalde boekenreeks
Als je weet dat hij of zij fan is van een bepaalde boekenreeks, dan is er vast wel leuke merchandise van te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een theemok of een notitieboek. Of anders misschien een verjaardagskaart met een leuke afbeelding. En bestaat het niet? Dan is het ook leuk om het zelf te maken! Zo maakte ik voor mijn zusje eens een poster van Gilmore Girls (die vast al wel bestond overigens, maar ik gewoon besloot zelf te gaan tekenen) en maakte ik voor mijn vriend een mok. Bij de Xenos verkopen ze porseleinstiften. Bedenk een leuke tekening of spreuk (of gluur even op internet voor inspiratie), oefen het even op papier, teken het vervolgens op de mok en dan hoeft het maar een kwartiertje in de oven. Super makkelijk!

3. Een tijdschrift (Flow Magazine)
Wil je iets te lezen geven, maar durf je een boek niet aan en vind je een boekenbon maar saai? Dan is een tijdschrift natuurlijk ook een goede optie. Zelf lees ik altijd graag Flow magazine, echt zo’n tijdschrift dat je graag bewaard, ook omdat er aan de vormgeving veel aandacht is besteed. Nog budget over? Geef er een plantje bij of een geurkaars en je hebt een leuk verwenpakketje.

4. Een boekensteun
Echt zoiets waar je niet gelijk aan denkt, maar wat wel een supertof cadeau kan zijn. Hoe gaaf is deze “Supergirl” boekensteun bijvoorbeeld? Er zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden op internet (even googlen op “boekensteun” of “bookend”) of in verschillende designwinkels. Ook in de kringloopwinkel heb ik wel eens wat toffe exemplaren gespot.

5. Tote Bag
Je kunt nooit genoeg tote bags hebben! Zeker niet nu we in de winkels (gelukkig) geen gratis plastic tasjes meer krijgen. Deze van Spreadthebooklove.com vind ik echt leuk!

6. Je favoriete boek
Zelf zou ik dit echt een super leuk cadeau vinden! Koop je favoriete boek (of ok, één van je favoriete boeken) en leg in het kaartje uit waarom je het zo goed vindt en waarom je denkt dat hij of zij het ook wel kan waarderen. Nog een pro-tip: eventueel zou je het in de kringloop kunnen gaan zoeken. Zo bespaar je geld en kun je er misschien nog iets anders leuks bijkopen. Misschien vind je het wat gek om iets tweedehands cadeau te geven, maar ik zou het persoonlijk totaal geen probleem vinden om dat te krijgen. Het gaat om het gebaar. En bovendien: boeken zijn er om gelezen te worden en dat kan ook prima met een tweedehands boek! 🙂

7. Een “literair” uitje.
Neem je vriend of vriendin mee naar een lezing van een favoriete auteur, een dagje uit naar een stad uit een roman (en bezoek dan natuurlijk de in het boek besproken locaties!) of naar je favoriete boekenwinkel. Als je dan de dag nog afsluit met een lekkere kop koffie en een stukje taart, dan is het vast een geslaagde dag 😉

Een ruim budget?
Als je budget iets ruimer is, denk dan misschien eens aan een bibliotheek-abonnement (meestal rond de 50 euro per jaar) een e-reader, of een abonnement op een onbeperkt e-book leesservice (Kobo Plus bijvoorbeeld) of luisterboekenservice (zoals die van Storytel). Ik heb zelf geen ervaring met de laatste drie (ik ben hopeloos ouderwets ;)), maar ik denk dat het leuke cadeaus kunnen zijn.

Jij nog een leuke tip voor een echte boekenliefhebber? Laat een reactie achter! 🙂

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *