Maandag

Donderdag!

Vandaag ben ik er eens op donderdag in plaats van maandag. Niet uit luiheid, maar omdat ik maandag geen laptop had om op te kunnen schrijven. Vandaag doet echter alles het weer en vind ik het wel tijd voor een update!


Ik las:
Vorige week las ik de Harry Potter reeks uit (oh, áltijd huilen bij het laatste boek), las ik het boek van Matt Haig (zie mijn recensie hier) en nam ik Warme Melk van Deborah Levy mee uit de bibliotheek. Die komt in mijn “zomerboekenlijst”, wat ik vond het echt een aanrader voor op het strand! Ik hoop het artikeltje met tips volgende week online te hebben (mits er niet weer laptop problemen optreden…).

Vandaag las ik tevens het boek De Hemel Boven Parijs van Bregje Hofstede uit. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik daar van moet vinden. Ik vond het echt heel goed geschreven, maar het is meer het verhaal waarvan ik niet helemaal weet waar ik het moet plaatsen. Ik ben ook benieuwd naar haar andere boek, dat me nu al een paar keer is aangeraden (De Herontdekking van het Lichaam).

Ik lees nu:
Op dit moment lees ik even niets en twijfel ik in welk boek ik moet gaan beginnen. A Little Life ligt nog steeds op me te wachten… maar ik twijfel of het wel het juiste moment is. Misschien moet ik eens gaan beginnen in 1Q84. Volgens mij noemen ze dit een luxeprobleem?


(één van mijn instagramstories van afgelopen week. Je kunt me volgen via @wittybooks!)

Ik deed:
Vorige week blogde ik voor het eerst in mááánden op ashleylynn.nl, bracht ik vooral door op het strand of onder de parasol op het dakterras en was ik aan het wachten op mijn “nieuwe” laptop. Het werk wat er nog voor me lag was totaal niet te doen op mijn oude laptop, dus ik besloot het dan ook maar gewoon nog even te laten voor wat het was. Ook brachten we afgelopen zondag een bezoek aan mijn vader, die nu al een paar jaar aan de andere kant van het land woont. Hij gaf ons een rondleiding in de molen waar hij vrijwilligerswerk doet (super leuk én lekker koel, wat erg fijn was aangezien het buiten rond de dertig graden was…) en ‘s avonds hebben we met z’n allen pannenkoeken gegeten bij een restaurant in het dorp. Echt een gezellige dag. Het was de zweterige autorit wel waard 😉 Haha.


New in:
Ik bestelde een cadeautje voor een vriendin en zag dat een boek op mijn verlanglijstje nu opeens met extra korting te krijgen was, dus die bestelde ik er dan maar meteen bij (zo vervelend, dat begrijp je). Het gaat om het boek Big Magic van Elizabeth Gilbert. Misschien ken je haar van één van haar bekendste boeken: Eat Pray Love. Dat boek las ik jaren geleden en hoewel er genoeg om aan te merken valt, vond ik haar schrijfstijl wel fijn. Toen ik op dit boek stuitte zette ik het gelijk op mijn verlanglijstje, omdat het echt iets lijkt te zijn waar ik iets aan kan hebben. Ik vind het best lastig om een “creatief leven” te hebben, als in: als je creatief werk doet en ook nog eens als ZZP’er, dan is het best lastig om er achter te komen of je het nou allemaal wel goed doet en of het wel de juiste keus is. Ik worstel daar zelf wel mee, in ieder geval. Ik hoop dat ik iets aan dit boek ga hebben. Ik houd jullie op de hoogte!


Ik ga doen: De week is al bijna voorbij, en daar ben ik eigenlijk niet zo rauwig om. Afgelopen maandag was nog wel fijn (met avondduiken!), maar door technische problemen kon ik zo weinig werk doen en dan stapelt het zich op en word ik er heel chagrijnig van. Maar, ik heb het geprobeerd te accepteren (dan maar ijsjes eten!) en vandaag kon ik weer lekker aan het werk. Ik heb gelukkig gelijk een heel deel van mijn to do lijst kunnen wegwerken. De komende twee weken wordt het nog wel eventjes hard werken, want ik ga de bruiloftsfoto’s afleveren én ik wil er voor zorgen dat ik op vakantie niets hoef te doen. Gelukkig wordt het harde werken afgewisseld met zomeravonden, ijsjes, terrasjes, lange wandelingen, fijn gezelschap, Gilmore Girls, The Bridge en goede boeken, dus ik mag niet klagen!

Hoe gaat het met jullie?

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *