Lijstje

Drie boeken op mijn TBR-lijst

Ken je dat, dat je net begonnen bent aan een boek en dan in de bibliotheek loopt en iets vindt wat je eigenlijk véél liever wilt lezen? Jup, dat overkwam mij deze week. Ik weet dat ik maandag schreef dat ik ging beginnen aan Zen en de kunst van het motoronderhoud, maar toen moest ik wat boeken terugbrengen naar de bibliotheek en kon ik het niet laten om nog even langs wat planken te lopen en nouja, je voelt ‘m natuurlijk al aankomen. Voordat ik het wist had ik weer drie boeken meegenomen.

Met het risico om een beetje gestoord te klinken, maar ik ga het toch zeggen: serieus, hoe héérlijk is het om je te beseffen dat je een HELE bibliotheek tot je beschikking hebt en te weten dat je dus ALLES kunt lezen wat er is?! Het is een beetje datzelfde gevoel dat ik jaren geleden had toen het internet net “opkwam” en ik ontdekte dat ik nu thuis achter mijn pc héél het internet kon afstruinen en óveral informatie over kon vinden. De jaren daarvoor moest ik het doen met een Encarta CD-rom (kent iemand anders dat nog? Haha, ik verraad hier mijn leeftijd).

Je zult je misschien afvragen waar ik met dit verhaal heen wil, want de titel zegt immers dat dit artikeltje gaat over mijn To Be Read lijstje. Ja, daar kom ik nu. Want hoewel het natuurlijk een heerlijk gevoel is om te weten dat je nog alles kunt lezen wat je wilt, kan het soms ook wel eens een beetje beangstigend zijn als je je realiseert dat je nooit de tijd zult hebben om ALLES te kunnen lezen. Mijn To Be Read lijst blijft maar groeien! Eerlijk? Dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg. Dat ik niet alles kan lezen, daar heb ik me allang bij neergelegd. Maar als het goed is dan heb ik hopelijk nog heel veel tijd om een heleboel mooie boeken te lezen (en het idee dat die stapel nooit eindigt is dan ook wel weer fijn).

Hier zijn drie boeken die ik de laatste tijd heb toegevoegd aan mijn Goodreads lijst:

Niemand is ooit verloren – Catherine Lacey

De jonge vrouw Elyria boekt op een dag zonder iemand iets te vertellen een enkele reis naar Nieuw-Zeeland en laat daarmee haar man, haar werk en haar hele New Yorkse leven achter zich. Zowel de reden van haar vertrek als de bestemming van haar reis is raadselachtig. Al liftend trekt ze steeds verder door het desolate landschap, niet op zoek naar zichzelf, maar in een wanhopige poging om te verdwijnen.

Het nieuwste boek van Catherine Lacey heb ik een paar weken geleden met heel veel plezier gelezen (De Antwoorden- lees hier mijn recensie), dus ik ben ook super benieuwd naar deze roman. Ik vond De Antwoorden gevat, bij vlagen zelfs wat sinister en het stond vol interessante ideeën en observaties. Zo’n boek waar ik echt nog even in bleef hangen toen ik het uit had. Dat soort boeken zijn stiekem het fijnst. Niemand is ooit verloren krijgt ook hele lovende recensies, dus dat kan bijna niet mis gaan!

Half of Yellow Sun – Chimamanda Ngozi Adichie
In Half of Yellow Sun weeft Chimamanda Ngozi Adichie de levens van drie personages samen, tegen de achtergrond van de turbulentie tijdens een belangrijk moment in de moderne Afrikaanse geschiedenis: Biafra’s strijd om een onafhankelijke republiek te stichten in Nigeria en al het geweld dat daar op volgde.

Deze is nu onderweg naar mijn huis als het goed is (iedere maand mag ik een boek van mezelf bestellen en deze maand werd dat dus Half of Yellow Sun) en ik ben echt zó nieuwsgierig naar dit boek. Haar boek Americanah was het beste boek dat ik in 2017 las en ik heb dan ook grote hoop voor dit verhaal.

A Game of Thrones – George R.R. Martin

Met zijn aangrijpende en veelomvattende kronieken over de liefdes, de levens en de ambities van de Starks, de Lannisters en al die andere grote families van de Zeven Koninkrijken, schept George R.R. Martin een meesterwerk waarmee hij wereldwijd een miljoenenpubliek aan zich weet te binden.

Goed, normaal lees ik eigenlijk nooit fantasy. Ja, ik heb de Harry Potter reeks en de Lord of the Rings trilogie gelezen (natuurlijk!), maar daarnaast pak ik ze eigenlijk nooit op. Het genre spreekt me gewoon niet zo aan? Geen idee waarom. Vorig jaar zijn we na jaren van de boot afhouden toch maar eens begonnen aan de tv-serie van Game of Thrones (ik was een beetje huiverig voor alle vrouwonvriendelijke scènes en het vele geweld- wat ook niet bleek te vallen, maar goed) en sindsdien ben ik ook best wel nieuwsgierig geworden naar de boeken. Een vriendinnetje van mij leest gelukkig wel veel fanatasy en ik mag dit boek binnenkort van haar lenen. Eerst maar eens kijken of de boeken net zo boeiend zijn als de tv-serie, voordat ik het eventueel zelf ga aanschaffen.

Heb jij nog boeken op je TBR-lijst staan?

Liefs!
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *