Lijstje

Favorieten van 2017

Begin dit jaar stelde ik mezelf via goodreads de uitdaging om 50 boeken te lezen in één jaar tijd. Is het me gelukt? Nou, nee, ik heb er “maar” veertig gelezen, maar desalniettemin ben ik erg blij dat ik mezelf dat doel heb gesteld. Ik heb namelijk een heleboel mooie boeken gelezen! Benieuwd naar mijn favorieten van dit jaar?

Favoriet fictie: Americanah van Chimamanda Ngozi Adichie
Waarom: het is  een heel slim, grappig en ontroerend boek, waar ik veel van heb geleerd. (klik hier voor mijn recensie)

Favoriet non-fictie: What Happened van Hillary Clinton
Waarom: omdat ik er om moest lachen, om moest huilen en omdat ik Hillary echt fantastisch vind (sorry not sorry).  (klik hier voor mijn recensie)

Het klopt, het zijn toevallig ook de twee boeken die ik het laatst heb gelezen, maar ik kon eigenlijk geen andere conclusie trekken. Deze boeken heb ik echt met heel veel plezier gelezen en ik raad ze dan ook van harte aan. Natuurlijk zaten er nog meer mooie boeken tussen de veertig die ik gelezen heb en een paar daarvan wil ik graag nog een keertje noemen. Komen ze!

Honourable mentions:


The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood (nog niet gelezen? DOEN!) ♥ Het Achterhuis – Anne Frank (een klassieker waarvan ik blij ben dat ik ‘m opnieuw gelezen heb dit jaar) ♥ Commonwealth – Ann Pratchett (een mooie roman) ♥ De Informanten – Juan Gabriel Vásquez (een erg goed geschreven roman waar ik helemaal in opging) ♥ Lord Of The Rings trilogie – J.R.R. Tolkien (onverwachts mooi!) ♥ De Dorst – Jo Nesbø (het spannendste boek van dit jaar).

Ben je benieuwd naar alle boeken die ik dit jaar gelezen heb? Op mijn goodreadsaccount vindt je een overzicht. Klik hier voor een link naar de pagina. ( Je hebt wel een goodreadsaccount nodig om de pagina te kunnen zien).

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw favoriete boek(en) van 2017! Laat je ze achter in de comments? Dankjewel! 🙂

SaveSaveSaveSave

Nog meer lezen

6 thoughts on “Favorieten van 2017

 1. Mijn doel was 30 boeken en het werden er 27, maar ach.

  Hier mijn top 3 (in willekeurige volgorde) voor dit jaar:
  – Jaap Robben – Birk
  – Lize Spit – Het smelt
  – Carolijn Visser – Selma

 2. Mijn favorieten van dit jaar:
  – Dit is mijn hof / Chris de Stoop
  – De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield /Peter Verhelst
  – Tonio – A F Th van der Heijden

 3. Oehh, ik hou van eindejaarslijstjes. Dus ik ben een beetje te laat, maar doe toch gewoon mee. Dit waren mijn twee favorieten:

  – Lampje van Annet Schaap (kinderboek, maar ZO mooi en leuk en origineel)
  – Release van Patrick Ness (in één ruk uitgelezen, de sfeer in het boek is zo knap gedaan)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *