Self Help, Win

Je moet (bijna) niks – The Self Help Hipster (win!)

Lianne (theselfhelphipster.com) raakte al op jonge leeftijd helemaal in de ban van zelfhulpboeken. Dat klinkt nou niet echt als de ergste interesse die je kunt hebben, toch? Het is geen gameverslaving ofzo. Maar toch had het ook een niet zo fijn gevolg: het zorgde er bij haar voor dat ze iets teveel ging geloven in de maakbaarheid van het leven en ze het vooral als falen van zichzelf zag toen het leven toch niet helemaal liep zoals ze had verwacht. Natuurlijk is dat wel wat kort door de bocht, want er droegen nog veel meer factoren bij aan haar overspannen zijn. In Je moet (bijna) niks vertelt ze haar verhaal en schrijft ze over wat ze allemaal heeft geleerd, met humor én een heleboel praktische tips.

Het eerste deel van het boek bestaat voornamelijk uit de voorgeschiedenis van Lianne. Hoe is ze zo geworden en wat heeft er allemaal toe bijdragen dat ze overspannen is geraakt? Het was niet alleen leuk om meer te lezen over haar, maar ook bijzonder om te zien hoeveel ik mezelf herkende. Allebei een beetje strebertjes, allebei alles goed willen doen en vooral heel veel kennis willen opzuigen. Als het dan even niet goed gaat, zorgt dat er inderdaad voor dat je denkt dat je iets helemaal verkeerd doet. Want normaal lukte het toch ook altijd? Toen ik mijn burn-out te pakken had voelde ik me zo’n enorme faalhaas! Van die gedachte wordt je natuurlijk niet beter. Gelukkig geeft Lianne in het tweede deel van het boek tips over hoe je dan wel fijn door het leven kan gaan.

Het tweede deel van het boek bestaat uit hoofdstukken met ieder een eigen zelfhulpwijsheid als kader. Het hoofdstuk begint met een indexatie op de Zweverigheidsschaal (grappig, want mensen vinden het al snel zweverig als je over zelfhulp praat, maar ik heb echt NIETS zweverig kunnen ontdekken in dit boek), heeft een TL;DR (handig, ook als je het boekje als naslagwerk wilt gebruiken wanneer het even wat minder gaat) en gaat vervolgens in op het thema. Ook dit deel van het boek is gevuld met fijne anekdotes en hier en daar geeft ze wat wetenschappelijke achtergronden.

Lianne schrijft streng, maar begripvol, een toon die ik persoonlijk heel fijn vind en denk ik ook het meest behulpzaam is. Dat ze zichzelf in het boek “Koningin van het Universum” heeft genoemd vind ik onwijs slim, want zo hoeft ze niet constant alles te nuanceren (iets waar ik zelf grote moeite mee zou hebben, want ik nuanceer alles kapot, en ik denk Lianne normaliter ook, als ik het zo inschat). Wat ze schrijft is eerlijk en herkenbaar en de “oplossingen” die ze aandraagt zijn op een manier opgeschreven waarbij je tijdens het lezen denkt: JA! Zo is het!

Ook in dit deel van het boek herkende ik weer zo ontzettend veel van wat er in mijn hoofd rondgaat en alles wat er teruggekomen is tijdens mijn therapiesessies. Het is niet één op één hoor, ieder mens is immers uniek en mijn klachten waren wel iets anders. Toch lijkt dit boek verdacht veel op alle verzamelde tips in mijn dagboek van de afgelopen twee jaar, haha (al is mijn dagboek wat minder grappig en gestructureerd).

Voor wie is dit boek fijn? Voor iedereen die te maken heeft (gehad) met een burn-out of een beetje met zichzelf in de knoop zit. Dit boek kan een hele fijne compagnon zijn in een periode waarin je je waarschijnlijk best wel alleen voelt. Ik vond het heel fijn om te lezen en ga het er in de toekomst zeker nog eens bijpakken als ik weer even streng (maar ook lief!) wil worden toegesproken.

Je moet (bijna) niks - Lianne Keemink

WIN!

Deze winactie is afgelopen! Dankjulliewel allemaal voor de fijne berichtjes. Het liefst zou ik jullie allemaal een boek cadeau doen! ♥

Toen ik las dat Lianne een boek zou schrijven en je het kon pre-orderen heb ik dat natuurlijk gelijk gedaan. Ik was namelijk niet alleen super benieuwd, maar vind het ook leuk om (internet)vriendinnetjes te kunnen supporten! Nu heb ik alleen wel het grote probleem dat ik met twee exemplaren van dit boek zit “opgescheept”, want Lianne heeft me er ook nog eentje opgestuurd. Super lief natuurlijk, maar ik heb er al eentje! Mij leek het leuk om dat tweede exemplaar weg te geven aan één van jullie. Dus, ben je geïnteresseerd in het boek, laat dan een reactie achter op dit blogje of onder de foto op instagram. En omdat de wereld wel wat leuk nieuws kan gebruiken, vind ik het leuk als je opschrijft wat het fijnst was aan jouw dag (of week/maand/jaar). Wie weet mail/DM ik jou dan volgende week terug met leuk nieuws! (ik ga de winnaar wel random uitkiezen, dus je hoeft je niet uit te sloven op de reactie, haha).

(Je krijgt trouwens de door mij gelezen versie, want die van de uitgeverij heeft wat deukjes opgelopen onderweg!)

Niet gewonnen? Niet getreurd, want het boek koop je vanaf nu in (bijna) alle boekwinkels en online, voor €18,99.

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

13 thoughts on “Je moet (bijna) niks – The Self Help Hipster (win!)

 1. Aah dit klinkt als een heel fijn boek om te lezen! Het leukste aan mijn jaar is dat ik een master ben gaan doen die voor mij vrij pittig is (statistiek in de psychologie) o.a. omdat ik het heel moeilijk vond om positief door te gaan als iets niet meteen lukte en ik nu merk dat ik hier zoveel beter in ben geworden. Niet altijd makkelijk, maar wel heel waardevol om te leren 🙂

 2. Mooi review! Ik volg de schrijfster sinds gister en jou sinds vandaag ☺️
  En natuurlijk wil ik dit boek winnen!

  Het fijnste aan mijn dag is; samen met mijn dochters(4,11 en 13 jaar) aan de tafel zitten, thee drinken en koekjes eten. Ondertussen vertellen we hoe onze dag is geweest.

  Succes met je blog verder!

 3. Leuk! Dat wil ik wel want ik ben superbenieuwd maar ook (super)blut. Vandaag zat ik eens ergens anders te studeren dan normaal en werd ik herinnerd aan precies twee jaar geleden, toen ik hier met hetzelfde uitzicht zat te studeren (café met herfstzon door de bladeren) en mijn schoonzusje langs kwam om te vertellen dat ze zwanger was. Zo’n leuke herinnering!

 4. Dit lijkt me een interessant boek, en natuurlijk extra leuk omdat het is geschreven door een naamgenoot 😉 Ik heb vandaag helaas de hele dag binnen gezeten, maar kijk ernaar uit om zometeen even in de zon te wandelen.

 5. Ik heb zo zitten twijfelen om deze te kopen, maar nog niet gedaan. Nu zet ik ‘m toch maar even op mijn to read-lijst, haha!
  Positieve puntjes kunnen we altijd gebruiken. Mijn grootste van vandaag is dat ik met therapie mag beginnen over een paar weken voor angsten en trauma! Verder ook het weer, dat ik weer aan het bloggen ben, een nieuwe lading boeken binnen gekregen vandaag, mijn favoriete bloemen gekregen van mijn neefje, zaterdag naar de zon, deze week met fysiotherapie begonnen om weer meer te kunnen bewegen… Ik zit vol met positieve puntjes deze week 🙂

 6. Klinkt als een boek voor mij! Na bijna een jaar gedoe, stress en frustraties op het werk, heb ik sinds een paar weken eindelijk terug een positieve vibe te pakken. Ik geniet weer meer van mijn werk en apprecieer mijn top collega’s nog veel meer dan eerst.

 7. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek en zou hem heel graag lezen!
  Ik ben zelf met best veel dingen bezig op dit moment en ik zit vaak in een ‘druk druk druk’-vibe. Ik probeer daarom vaak ook bewust stil te staan bij kleine, fijne dingen. Het fijnste aan vandaag was mijn fietstochtje door het park naar het werk, vanmorgen. Er hing nog wat mist op het gras en de zon scheen heel mooi door de bomen. Het beste begin van de dag, als je het mij vraagt. 🙂

 8. ik zou het boek graag willen lezen.
  positief aan vandaag is dat ik voor het eerst in lage tijd weer contact heb gehad met mijn ouders, complex en lang verhaal (en al jaren therapie), maar voor nu wel positief!!

 9. Dit boek stond net op mijn verlanglijstje! Leuk om een review van jou te lezen.
  Het leukste aan mijn week was dat ik voor het eerst in 3 maanden na een enkelblessure weer buiten heb hardgelopen! Geen grote afstand maar het was ontzettend genieten in het zonnetje, en sowieso het pijnvrij rennen deed me erg goed.

 10. Oh, fijne winactie! Het boek staat sowieso op mijn to-readlijstje. Wat fijn was aan mijn week: de hoge temperaturen, na mijn werk naar huis fietsen in het zonnetje en gisteren afgesproken met mijn lieve vriendinnen. Nu er een aantal zijn die een baby hebben, is het niet meer zo gemakkelijk om allemaal samen af te spreken en dat is er nu eindelijk weer eens van gekomen gisteren en het was zo leuk. En we hebben meteen voor een volgende keer afgesproken, dus fijne vooruitzichten!

 11. Deze winactie is afgelopen! Dankjulliewel allemaal voor de fijne berichtjes. Het liefst zou ik jullie allemaal een boek cadeau doen! ♥

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *