Kringloopvondst

Kringloopvondsten!

Absoluut favoriete bezigheid in een nieuwe stad? De boekenwinkels en kringloopwinkels afgaan op zoek naar boekenkoopjes. Afgelopen dinsdag waren we een dagje in Middelburg en naast een bezoekje aan een fantastische boekenwinkel (De Drvkkery, echt een tip! Daar kun je wel uren dwalen) gingen we langs twee kringloopzaken. De buit? Vier boeken natuurlijk, want ik kan het nooit laten om even te kijken of er iets leuks staat…

Het eerste boek dat ik kocht was het tweede deel van Bridget Jones (The Edge of Reason) van Helen Fielding. Vorige week luisterde ik de podcast van “Feminists don’t wear pink and other lies”, waarin Scarlett Curtis haar peetmoeder schrijfster Helen Fielding interviewde over haar carrière en feminisme. Ik heb de films van Bridget Jones allemaal gezien, maar de boeken had ik nog nooit gelezen. Daar moest maar eens verandering in komen, vond ik na het luisteren van de podcast. Toevallig kwam ik deze tegen en hoewel ik deel 1 dus ook nog moet lezen, kon ik deze niet laten staan.

Daarnaast kocht ik het boek Atonement van Ian McEwan. De film vond ik al erg mooi en ik ben dan ook erg benieuwd naar het boek.

On a hot summer day in 1934, thirteen-year-old Briony Tallis witnesses a moment’s flirtation between her older sister, Cecilia, and Robbie Turner, the son of a servant and Cecilia’s childhood friend. But Briony’s incomplete grasp of adult motives—together with her precocious literary gifts—brings about a crime that will change all their lives. As it follows that crime’s repercussions through the chaos and carnage of World War II and into the close of the twentieth century, Atonement engages the reader on every conceivable level, with an ease and authority that mark it as a genuine masterpiece.

Ik heb wisselende recensies gelezen over dit boek van Harper Lee  (auteur van To Kill a Mockingbird) en vaak word ik dan juist nog nieuwsgieriger.

De 26-jarige Jean Louise Finch – ‘Scout’ – vertrekt vanuit New York om haar vader Atticus in Maycomb, Alabama te bezoeken. Tegen de achtergrond van de spanningen rond de burgerrechten en de politieke strijd in het zuiden van Amerika, ervaart Jean Louise een bitterzoete thuiskomst wanneer ze de waarheid leert over haar familie, haar geboortestad en de mensen die ze liefheeft. Herinneringen uit haar jeugd komen bovendrijven en haar waarden en overtuigingen worden op de proef gesteld.

Dit boekje (Ikigai – Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven) had ik begin dit jaar geleend van Anne en hoewel dit soort lifestyle gidsjes negen van de tien keer een beetje algemeen zijn en nergens echt de diepte in gaan, vond ik in dit boekje toch dingen die ik graag wilde onderstrepen. Normaal koop ik niet snel boeken die ik al gelezen heb, maar voor een euro kon ik het niet laten! En nu kan ik lekker strepen 😉

Misschien denk je: Ash, waar laat je al die boeken?! Toevallig heb ik twee weken geleden ruim twee dozen vol met boeken naar de kringloop gebracht, dus dat zit wel goed.

Op dit moment ben ik trouwens bezig in het boek Sapiens: A Brief History of Humankind van Yuval Noah Harari (ook weer geleend van Anne, dankjewel! ❤ ). Wat een goed boek is dat! Leest echt heerlijk weg en ik leer zoveel nieuwe dingen. Zeker een aanrader als je van non-fictie houdt.

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *