Maandag

Maandag (1)

Hoi allemaal! Allereerst natuurlijk een gelukkig nieuwjaar! Sorry dat het even heeft geduurd voordat jullie weer wat van me hoorden op wittybooks.nl. De feestdagen waren druk druk druk en dan had ik afgelopen week ook nog eens de verkoudheid from hell. Met zo’n bonkend hoofd, waardoor zélfs lezen geen pretje is, laat staan achter de laptop kruipen. Hoe dan ook, hier ben ik weer!

Het lijkt me leuk om hier iedere maandag een lijstje te plaatsen met daarin alle updates met betrekking tot wittybooks, wat ik aan het lezen ben, of ik een nieuw boek heb gekocht… dat soort dingetjes. Ik kan namelijk best snel lezen, maar iedere week een boekenrecensie kan ik niet garanderen. Daarom leek het me wel leuk om jullie op deze manier op de hoogte houden te houden van alles wat ik lees (en er natuurlijk vervolgens weer over te kletsen in de comments of tips uit te wisselen!).

Ik hoop dat jullie het niet erg vinden als ik er ook gewoon af en toe wat persoonlijker updates doorheen plaats. Zo leren jullie mij ook een klein beetje kennen.

Ik lees nu:

De Schaduw van de Wind van Carlos Ruiz Zafón. Ik schreef al even kort iets over op instagram. Dit boek heb ik jaren geleden al eens gelezen, maar toen is het niet echt blijven hangen. Geen idee waarom, want ik vind het nu echt prachtig!


Ik kocht: heel wat boeken in de kringloopwinkel in Sneek. Zo vond ik daar o.a. voor 1 euro De Verborgen Geschiedenis van Donna Tart. Ik heb het nog nooit gelezen, maar het werd mij van allerlei kanten aangeraden. Ik ben super benieuwd!

Ik kreeg: voor kerst kreeg ik van mijn zusje een boekenbon voor Waterstones, een hemelse boekenwinkel in Amsterdam. Ik gaf haar overigens precies hetzelfde cadeautje, haha. Great minds… O ja, en ik kreeg van mijn tante het boek The Bell Jar van Sylvia Plath. Dat boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje en was dan ook een super leuke verrassing! Het thema is echter wel vrij heftig (een jonge vrouw met een depressie), dus ik moet nog even kijken wanneer ik het ga lezen.

Ik deed: ik heb me weer ingeschreven voor de Goodreads Reading Challenge! Voor vorig jaar had ik een leesdoel van vijftig boeken en helaas heb ik dat niet gehaald, maar toch durf ik het aan om mijn challenge weer op vijftig boeken te zetten. Doe jij mee aan de challenge? Het is leuk om bij te houden wat je allemaal gelezen hebt en hoewel het soms wat vervelend is om te zien dat je “2 books behind” bent, is het wel weer even een schop onder je kont om wat vaker je boek te pakken in plaats van netflix. Ik kan het zeker aanraden!

Ik ga doen: veel proberen te lezen, want dat lukte me vorige week totaal niet met die verkoudheid. Ook is komende week in onze bibliotheek een boekenmarkt met allemaal “oude” boeken en daar moet ik natuurlijk even een kijkje gaan nemen! (Tara, bedankt voor de tip!). Veel bibliotheken doen dit eens in de zoveel tijd, dus ik raad je aan om af en toe een kijkje te nemen op de website van jouw bibliotheek. Wie weet kun je zo ook wat leuke boeken scoren op een boekenmarkt.

Sidenote: ik heb nu eindelijk een twitter account opgezet voor wittybooks. Mijn persoonlijke twitteraccount gebruik ik eigenlijk amper (voornamelijk om te lezen), dus ik denk dat ik deze nu hoofdzakelijk ga gebruiken. Mocht ik je opeens gevolgd hebben, dan weet je waarom. Het is geen spamtechniek om meer volgers te krijgen, haha, ik wil gewoon met je blijven meelezen! Je vindt het account van wittybooks op www.twitter.com/wittybooksnl (Ik had trouwens al in geen tijden meer een bio voor mezelf verzonnen… blijft een uitdaging zoals je ziet, maar ik denk dat dit mij best aardig omschrijft, toch?).

Dit idee bedacht ik eind van de middag, vandaar dat deze post vrij laat online komt vandaag. Mijn plan is echter om het voortaan iedere maandagochtend te publiceren. Fijne week!

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

5 thoughts on “Maandag (1)

  1. Ik doe dit jaar ook weer mee aan de goodreads challenge, maar heb hem op maar 14 boeken gezet. Niet alleen omdat dat mijn lievelingsgetal is, maar ook omdat ik vorig jaar merkte dat ik alleen nog maar dunne boeken koos om mijn challenge te halen. Totaal niet de bedoeling, dus dit jaar hou ik het rustig. En om eerlijk te zijn klinkt “je loopt 2 boeken voor” een stuk fijner.

  2. Ik probeer er dit jaar 30. Afgelopen jaar op 27 blijven steken, maar ook daar was ik heel blij mee. De verborgen geschiedenis is echt een heel tof boek!

  3. Leuk dit! Ik ben erg benieuwd naar Schaduw van de Wind, ik wil ‘m al jaren lezen, maar ben er tot nu toe nog nooit aan begonnen. Had het idee dat ik ‘m wel in huis had, maar ik kan ‘m nergens meer vinden, zo stom! The Bell Jar is een goed boek, maar inderdaad best wel heftig. Niet een om ‘zomaar even’ te lezen, zeg maar. Ik heb het nu ook aangedurfd mee te doen met de Reading Challenge, ik heb mijn doel ingesteld op 25 boeken. De afgelopen jaren heb ik zo weinig gelezen (zo jammer!!) dat dit echt een heftig getal is (vorig jaar las ik 7 boeken), maaaar wat betreft lezen ben ik nu weer helemaal back. Ik ga je even opzoeken op Goodreads! 😉

    1. Oh goed dat je het zegt, dankjewel! Dan wacht ik toch echt nog even wat langer met The Bell Jar. En de Schaduw van de Wind ga jij ook zeker heel mooi vinden! Ik heb ‘m ook vaak in de kringloop zien staan trouwens. Een kijkje waard dus, mocht je ‘m niet meer vinden 🙂

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *