Maandag

Maandag (10)

Oeps, en zo is er alweer een hele week voorbij zonder dat ik een artikel heb geplaatst op wittybooks. Stom! Maar zo ging het en ik kan er nu niets meer aan veranderen. Het was een drukke week en mijn hoofd stond er niet naar, dus het is even niet anders. Maar vandaag ben ik terug met een maandagartikeltje! 🙂

Ik deed:
Naast lezen (uiteraard), was ik de afgelopen week bezig met werk en familie. Ik ervaar dat het makkelijk is om weer in dezelfde valkuilen te stappen, waarbij ik me dan weer snel “overwhelmed” voel en te weinig ontspan-momenten inplan. Het is gewoon fijn om weer veel dingetjes te kunnen! Het liefst ga ik vol gas vooruit, maar dat blijkt toch al snel teveel van het goede. Ach, kleine stapjes. Ga ik gewoon weer even wat meer mediteren en wandelen, dat helpt meestal wel. Al werd ik halverwege de week ziek (koorts/duizelig), maar dat is gelukkig inmiddels weer over. Verder knipte ik zelf mijn haar (als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb dan wil ik het meteen! Doei 10 cm.) en ging ik afgelopen zondag naar Amsterdam, wat voor mij best een uitdaging is, en dat is allemaal goed gegaan. Het gesprek met het bruidspaar was heel leuk (heb er nu super veel zin in!) en ook met m’n zusje en vriend was het daarna erg gezellig. Een hele fijne zondag dus.

De Antwoorden - Catherine Lacey

Ik las:

De Antwoorden van Catherine Lacey. Ik wilde vorige week eigenlijk de recensie al plaatsen, maar dat is er niet van gekomen, dus die komt deze week! 🙂 Ik kan ieder geval al verklappen dat ik het een goed boek vond en ik nu absoluut ook haar debuut wil lezen.

New in:

Het kookboek van Lauren Toyota (van Hot For Food op youtube) kwam deze week eindelijk binnen. Heel erg blij mee! Dit kookboek staat vol met héérlijke vegan recepten. Ik kan niet wachten om er lekker uit te gaan koken!

Ik lees nu: 

Contact van Carl Sagan. ♥

“For centuries humanity has dreamed of life and intelligence beyond the Earth; for decades scientists have searched for it in every corner of the sky; for years Project Argus, a vast, sophisticated complex of radio telescopes, has listened for a signal indicating the existence, somewhere in the universe, of extraterrestrial intelligence.

Then, one afternoon, the course of human history is changed, abruptly and forever. The Message, awaited for so long, it’s very possibility doubted by so many, arrives.

Contact has been made. Life, intelligence, someone, something beyond Earth, 26 light-years away, in the vicinity of the star Vega, is calling, beaming across space a wholly unexpected message to say that we are not – have never been – alone.”

Ik ga doen:
Maandag is altijd zo’n lekker “inhaal” dagje, waarop ik het huis schoonmaak, boodschappen doe en allerlei klusjes oppak die al een tijdje liggen te wachten. Vanochtend dus lekker druk bezig geweest en vanmiddag heb ik even koffie gedronken met m’n moeder in de bibliotheek. Nu ben ik aan het bakken, want mijn vriend is morgen jarig. 28 alweer, jeetje, we worden oud 😉 haha. Morgen heb ik tevens therapie en ‘s middags komt na 8 weken wachten onze nieuwe bank! EINDELIJK! Zo benieuwd hoe het gaat staan en of het nog steeds zo lekker zit. De verjaardagsvisite kan het ‘s avonds gelijk testen.

Woensdagochtend ga ik naar een informatiebijeenkomst bij het Internationale Vrouwen Centrum over de gemeenteraadsverkiezingen, daar ben ik ook wel erg benieuwd naar. Onder andere omdat ik er nog niet helemaal over uit ben op welke partij ik nou moet gaan stemmen… en omdat ik nieuwsgierig ben naar het IVC. Ik ben er nog nooit geweest en zou graag meer willen doen met vrouwenemancipatie. Misschien ligt daar wel een kans? Wie weet.

Verder ga ik de komende week lekker m’n boek uitlezen, de recensie schrijven over De Antwoorden én mag ik deze week van mezelf een boek uitzoeken, want #payday. Alleen nog even bedenken welke van mijn wishlist ga bestellen. So many books, so little time 😉

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *