Maandag

Maandag (11)

Wat fijn, het is maandag en het zonnetje schijnt. Ik ben klaar voor de nieuwe week! 🙂

Ik las:

De afgelopen week heb ik geheel onverwacht drie boeken gelezen (waarvan twee vrij dunne hoor!). Nadat ik terug kwam van de opticien regende het flink en vond ik het wel een goed excuus om even te schuilen in de bibliotheek met een bak koffie. Daar liep ik tegen het boek Liever met Lef van Dagmar Valerie aan, en het leek me wel leuk om dat te lezen tijdens m’n koffie. Wat ik er van vond? Het onderwerp was leuk aangepakt en ik denk dat het zeker voor wat jongere vrouwen een fijn zelf help boek is. Als je misschien een beetje in een sleur zit of geen idee hebt hoe je bepaalde dingen moet aanpakken, dan kan dit boek je net een zetje in de goede richting geven. Zelf heb ik er niet echt nieuwe tips uitgehaald en ik vond soms het taalgebruik wat minder gekozen, maar ik denk het komt doordat ik niet écht de doelgroep ben. Al met al best een ok boek, maar het blijft vrij oppervlakkig. Als ik het goed begrepen heb is de schrijfster een blogger en ik denk dat als je haar van haar blog kent, dat je dit dan wel echt een leuke toevoeging vindt.

Verder las ik deze week het boekenweekgeschenk, waar ik niet echt goede dingen over had gehoord, maar ik vond dat wel heel erg meevallen hoor! Ik heb heel wat boekenweekgeschenken gelezen (bij de kringloop staan ze rijen dik) en ik vind dit boek, zeker in verhouding tot heel wat andere uitgaves van vorige jaren, een prima verhaal. Griet op de Beeck heeft sowieso een groot talent voor het beschrijven van dingen waarvan je eigenlijk dacht dat er geen woorden voor waren.

Tot slot las ik deze week het boek Contact van Carl Sagan uit. Loved it! Ik denk dat ik er wel een stukje over ga schrijven, dus mocht je benieuwd zijn, dan kun je daar hier binnenkort wat meer over lezen.

A post shared by Witty Books (@wittybooks) on

New in:

Van de uitgever lag er deze week onverwachts weer een boek op de mat: Na Mattias.

“W​elk verhaal blijft er van je over als je er niet meer bent? Mattias liep de deur uit en kwam niet meer terug. En zij bleven achter. Acht mensen wier verhalen elkaar kruisen. Sommigen hadden hem lief, anderen kenden hem niet eens, maar allemaal worden ze gestuurd door de wendingen van een wereld in verwarring. Langzaam wordt duidelijk wie Mattias was en welk noodlot hem trof. En met welke spoken zijn achterblijvers worstelen.

Na Mattias is een voetafdruk van een vroege dood. Aangrijpend, maar ook onverwachts hoopvol.

Peter Zantingh (1983) schreef eerder de romans Een uur en achttien minuten (2011, o.a. genomineerd voor de Dioraphteprijs) en De eerste maandag van de maand (2014). Daarnaast is hij plaatsvervangend chef van de zaterdagkrant van NRC.” (van de achterflap)

Heb er veel goeds over gehoord, dus ik ben benieuwd of het mijn verwachtingen waar kan maken. I’ll keep you posted 🙂

Ik lees nu: 

Omdat het niet zo dik is en ik best wel nieuwsgierig ben, ben ik vanochtend begonnen in Na Mattias. Ondertussen ligt ook De Verborgen Geschiedenis nog op me te wachten, maar ik kan er gewoon niet inkomen… Ik snap nog niet helemaal waarom het ‘t lievelingsboek is van zoveel mensen! Ligt het aan mij?! Help please!

Ik deed: De afgelopen week was voor mijn doen best druk, maar ik heb wel echt een leuke week gehad! Vol spannende dingen, maar ik heb het allemaal gedaan en met genoeg ontspanning lukte het (yes!). Maandag en dinsdag heb ik voornamelijk taarten gebakken voor mijn vriend zijn verjaardag (haha, ik klink echt als zo’n moeke nu, maar ik vind het leuk om te doen en was erg lekker!). Ook stuurde ik een sollicitatie de deur uit, ging ik voor het eerst naar m’n nieuwe therapeut (waar we het veel over stress management hebben gehad) en dinsdagmiddag werd onze nieuwe bank bezorgd. Ik heb er nog niet echt een goede foto van kunnen maken, maar we zijn er echt super blij mee.

Woensdag ging ik naar een informatiebijeenkomst op het Internationaal Vrouwen Centrum. Het was heel bijzonder om daar eens bij te zijn en te zien wat ze daar allemaal doen. Echt een supergoed initiatief! Ik raakte aan de praat met iemand van de organisatie en volgende week ga ik een dagje meedraaien, om te kijken of ik als vrijwilliger iets voor ze kan betekenen. Spannend, maar ik heb er wel zin in! Tara was mee en had ook interesse, dus we gaan gezellig met z’n tweeën.

Vrijdagavond hadden we een personeelsfeest van m’n vriend z’n werk, dat werd gehouden in de Marineclub op het defensieterrein. Mijn vader is al een tijdje met FLO (Functioneel LeeftijdsOntslag), maar als we dan een keer op het terrein zijn vind ik het altijd wel grappig om een fotootje naar hem te sturen, ook omdat hij nu niet meer in de buurt woont. (ik bedenk me net dat de foto er heel ongezellig uitziet, haha, maar we staan zo ver uit elkaar omdat we het beeldscherm achter ons wilden laten zien, daar stond het logo van zijn werkgever).

Ik ga doen:
Lekker veel lezen (goh), stemmen (uiteraard!), naar een lezing in de bibliotheek over de geschiedenis van de wijk waar we in wonen en zaterdag heb ik met vrienden afgesproken die ik al een tijdje niet meer gezien heb, dus daar heb ik veel zin in! Verder ga ik het rustig aan doen, want ik ben nog steeds niet helemaal opgeknapt. Ik kan niet wachten tot het écht lente is en je weer zonder jas naar buiten kunt. Al die kou is gezellig, maar m’n lichaam is er wel een beetje klaar mee, haha.

Zometeen ga ik eerst maar eens in m’n nieuwe kookboek bladeren (deze, van Lauren Toyota) en daarna boodschappen doen, want ik heb zin om iets lekkers te maken voor vanavond. Moet vast lukken, want er staan ZOVEEL lekkere dingen in (en allemaal vegan, hoera!).

Fijne week x

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *