Maandag

Maandag (12)

Het is LENTE! En dat vind ik fijn, want dat betekent dat ik binnenkort weer lekker boeken in het zonnetje kan lezen. Begrijp me niet verkeerd: op de bank onder een dekentje is ook heerlijk. Maar stiekem is niets fijner dan een goed boek lezen in de buitenlucht. In het gras, op het strand of bijvoorbeeld op een ligbedje. Maar goed, nu moet ik niet te ver vooruit kijken, want het zal nog wel eventjes duren voordat het daar warm genoeg voor is. Ik pleit voor een buitenlezendag náást de welbekende rokjesdag.

Ik deed: Haha, goed, genoeg gesukkel over het weer. Op naar de rest van het maandagstukje. Als ik in mijn agenda kijk dan kan ik zien dat ik een aardig drukke week heb gehad, zeker voor mijn doen! Ik ben nu weer zo actief dat het soms voelt alsof ik drie weken in 1 leef. Is natuurlijk niet zo, maar ik was gewoon niet meer zoveel gewend. Als regel (voor mezelf) had ik dat ik om de dag een activiteit kon plannen, want daartussen moest ik bijkomen. Nu is die tussendag niet meer zo nodig en red ik het ook als ik tussen activiteiten door gewoon even mediteer of rustig ademhaal. Daar ben ik blij om, want dat voelt goed. Ik hoef niet terug naar de drukte en gekte van voor m’n burn-out, liever ben ik in balans en doe ik de dingen waar ik plezier in heb. Klinkt zo logisch als je het zo neerzet, maar dat deed ik dus nooit. Veel geleerd, de afgelopen twee jaar. En ik ben er nog steeds niet, maar dat hoeft ook niet.

Ik las:
Deze week las ik het boek Na Mattias van Peter Zantingh. Ik twijfel nog of ik er een uitgebreide recensie over zal schrijven, want ik weet niet hoeveel ik er aan toe te voegen heb. Mocht je de kans krijgen om ‘m te lezen, dan zou ik dat zeker doen! Heel mooi geschreven.

“Mattias liep de deur uit en kwam niet meer terug. En zij bleven achter. Acht mensen wier verhalen elkaar kruisen. Sommigen hadden hem lief, anderen kenden hem niet eens, maar allemaal worden ze gestuurd door de wendingen van een wereld in verwarring. Langzaam wordt duidelijk wie Mattias was en welk noodlot hem trof. En met welke spoken zijn achterblijvers worstelen.”

Boekentip:

Op youtube keek ik een video van Leena Norms, waarin zij Jess Phillips, een Britse politica, interviewt. Ze vraagt haar naar alle misconcepties rondom het wel of niet de politiek in gaan als vrouw. Het is sowieso een heel leuke video om te kijken en ik ben ook erg benieuwd geworden naar het boek wat Phillips geschreven heeft. Het heet Everywoman en hierin vertelt Phillip’s over haar ervaringen met het uitspreken van haar waarheid in een door voornamelijk mannen gedomineerd politiek landschap. Klinkt interessant!

“Because I’m a woman with a cause, I have been called a feminazi witch, a murderer and threatened with rape. The internet attracts a classy crowd. So, speaking the truth isn’t always easy but I believe it’s worth it. And I want you to believe it too. The truth can be empowering, the truth can lead to greater equality, and the world would be incredibly boring if we let all of those people who allegedly know everything, say everything. By demanding to be heard, by dealing with our imposter syndrome, by being cheerleaders, doers not sayers, creating our own networks and by daring to believe that we can make a difference, we can. We’re women and we’re kick-ass. And that’s the truth.” Aldus Jess Phillips.

Ik lees nu: 
Op dit moment ben ik bezig in de Hitchhiker’s Guide to the Galaxy van Douglas Adams. De film vond ik al erg leuk en het boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Een paar weken geleden kwamen we ‘m tegen in een boekhandel in Sluis en mijn schoonmoeder had nog wat boekenbonnen mee die op moesten (heel vervelend), dus toen kreeg ik de omnibus cadeau! Super lief. Het boek is trouwens nog grappiger dan de film. Het slaat allemaal nergens op en het is volkomen absurd, maar het leest heel fijn weg en is al met al gewoon een leuk boek om te lezen. Ook wel eens fijn, tussen al die serieuze boeken door. O ja, en love voor Marvin <3 (in de film ingesproken door Alan Rickman).

New in:

Afgelopen week heb ik het boek van Half of a Yellow Sun van Chimamanda Ngozi Adichie besteld. Na Americanah ben ik super benieuwd naar meer van haar werk en en ik lees overal dat dit een echte aanrader is, dus volgens mij ga ik hier net zoveel leesplezier aan beleven als het eerste boek dat ik van haar las.

“Epic, ambitious, and triumphantly realized, Half of a Yellow Sun is a remarkable novel about moral responsibility, about the end of colonialism, about ethnic allegiances, about class and race—and the ways in which love can complicate them all. Adichie brilliantly evokes the promise and the devastating disappointments that marked this time and place, bringing us one of the most powerful, dramatic, and intensely emotional pictures of modern Africa that we have ever had.” (Bron: goodreads)

Ik ga doen:
Vandaag begon vanochtend met een gesprek bij het IVC (Internationaal Vrouwen Centrum), waar ik een maandje ga meedraaien om te kijken of ik als vrijwilliger voor ze aan de slag kan. Voornamelijk met betrekking tot de PR (wat ik nu ook voor een bedrijf doe). Was een leuk gesprek en ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen! 🙂

Verder wordt het deze week (afgezien van werkoverleg en therapie) eigenlijk vrij rustig, wat ik stiekem wel lekker vind, want dan kan ik even orde op zaken stellen. Ik vond het best leuk afgelopen week, maar hier en daar bleven wat dingen liggen en het voelt fijn om er dan nu even de tijd voor te hebben. Ook stonden er nog twee artikeltjes voor wittybooks in de wachtrij, die ik dan eindelijk af kan maken.

Ik merk aan mezelf dat ik al snel denk: o jee, het klinkt vast alsof ik een heel saai leven heb. Want ja, als je niet “druk” bent, wat doe je dan met je leven!? Nou eigenlijk genoeg natuurlijk en dat is iets waar ik zeker het laatste jaar heel anders over ben gaan denken. Ik gun mezelf nu “rust” en vind ook de dagelijkse dingen al goed genoeg. Ik heb dan misschien (nog) geen uitdagende baan, maar ik doe genoeg dingen in een week waar ik me mee vermaak. Dat is toch óók prima? Dus, ik ga lekker van m’n “rustige” week genieten.

Fijne week allemaal 🙂 x

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *