Maandag

Maandag (13)

Het voelt dankzij de Paasdagen misschien als zondag, maar het is toch écht maandag! Tijd voor een stukje over de afgelopen week, waarin ik onder andere vertel over wat ik gelezen heb en wat mijn komende leesplannen zijn.

Ik deed: Weten jullie nog dat ik vorige week zei dat ik wel zin had in een rustige week? Nou, druk was het ook niet, want ik heb sinds donderdag last van een soort buikgriep en pffff, toen werd het opeens wel héél rustig, haha. Maar één van mijn resoluties voor 2018 is “accepteren” en dit was daarin weer een goede les. Accepteren dat je ziek bent en accepteren dat je het dus even wat rustiger aan moet doen. Als gevolg had ik wel lekker veel tijd om boeken te lezen en en dat was helemaal niet zo vervelend. Gelukkig lukte het wel om gezellig elke dag even een rondje te lopen, want anders zou ik een beetje gek worden denk ik… Afgezien van wat werk, wandelingen, een spelletjesavond met vrienden en thee met Tara, was het al met al dus niet echt een hele actieve week, maar dat (ja, je raadt het al) accepteer ik dan maar gewoon.

Ik las:
Deze week las ik meerdere boeken: “The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy” (omnibus) van Douglas Adams, het boek “Durf te vragen en verrijk je leven” van Amanda Palmer en het boek “Vier vragen die je leven veranderen” van Byron Katie.

The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy was echt bizar en vooral heel grappig. Mocht je op zoek zijn naar iets luchtigs, dan zou ik sowieso eerst de film kijken en als je die leuk vindt, dan is het boek misschien ook wel wat voor jou.

De andere twee boeken nam ik mee uit de bibliotheek. Ik lees niet zo vaak zelfhulpboeken, maar deze twee spraken me wel aan. Amanda Palmer is een zangeres en heeft dit boek geschreven naar aanleiding van haar TED talk (die vind je hier). Wat ik fijn vond was dat we weliswaar hele verschillende levens leiden, maar alsnog best wat gemeen leken te hebben wat betreft onze gedachten over onszelf. Het lastig vinden om om hulp te vragen is denk ik iets waar veel mensen zich wel in kunnen vinden. Het boek zelf is niet heel anders dan haar Ted Talk, het is veel herhaling, maar het leest wel lekker weg.

Het boek van Byron Katie (over haar methode The Work, waarbij je met vier vragen je gedachten uitdaagt) werd me een paar maanden geleden aangeraden door mijn therapeute en toen heb ik wel even wat gegoogeld, maar kon ik eigenlijk niets met haar methode. Voor mijn gevoel verschilde het namelijk helemaal niet van de “gewone” Cognitieve Gedragstherapie. Toen ik het van de week in de bibliotheek tegenkwam besloot ik het toch maar eens mee te nemen en ik heb gisteren in één ruk uitgelezen. Er stond heel veel in dat ik wilde onderstrepen, dus ik denk dat ik het maar moet gaan bestellen. Haar methode klinkt héél simpel, maar als je het echt moet toepassen is het nog best pittig. Het lukt mij nog niet helemaal, maar dat is denk ik een kwestie van oefenen. Tipje, zeker als je geïnteresseerd bent in dat soort dingen.

Ik lees nu: 

Voor het eerst in tijden wist ik niet in welk boek ik moest beginnen. Het boek van Donna Tart (De Verborgen Geschiedenis) ligt nog steeds op me te wachten, maar ik heb besloten om het weg te leggen en het over een jaartje ofzo nog eens te proberen. Ik kan er gewoon niet inkomen… het verhaal boeit me niet genoeg. Wat ik wel jammer vind, want het krijgt super goede recensies op goodreads, dus ik begin een beetje aan mezelf te twijfelen, haha. Maar goed, smaken verschillen. Misschien moet ik het over een tijdje gewoon nog eens proberen.

Na even in mijn boekenkast gekeken te hebben heb ik bovenstaand boek uitgekozen: Zen en de kunst van het motoronderhoud. door Robert M. Pirsig. Mijn vriend heeft het me al een paar keer aangeraden en dit lijkt me wel een mooie gelegenheid om er eindelijk eens in te gaan beginnen.

In Zen en de kunst van het motoronderhoud verhaalt Robert M. Pirsig over de motorfietstocht die de hoofdpersoon en zijn elf jaar oude zoon Chris een zomermaand lang van Minnesota naar Californië maken. Het is het spannende en wanhopige relaas van een vader en een zoon die gegrepen worden door een steeds ingrijpender krankzinnigheid. Via verhandelingen over het motorfietsonderhoud en de vraag ‘Wat is het leven’ mondt dit boek uit in de vorming van een filosofisch systeem waarin wetenschap, religie en humanisme tot elkaar worden gebracht. (Bron: achterflap)

Ik laat je uiteraard volgende week weten wat ik er van vond 🙂 (als ik het dan al uit heb)

Ik ga doen:
Uitzieken! En photoshoots plannen, want ik krijg weer langzaam inspiratie. Ook ben ik bezig met een schilderij, voor aan de muur in de woonkamer. Nu we een nieuwe bank hebben wil ik ook de rest van het interieur wat vernieuwen en aangezien ik niet zo heel goed weet waar ik precies moet beginnen, laat ik dat schilderij gewoon de basis vormen (wat betreft de kleuren enzo). Mijn vriend is ondertussen bezig met het maken van een kast voor onze platenspeler. Ik vind het echt leuk dat we zoveel zelfgemaakte meubels hebben!

Verder heb ik komende week weer therapie, moet er natuurlijk wat gewerkt worden, ga ik proberen stukjes te schrijven voor wittybooks.nl en natúúrlijk zijn er de dagelijkse wandelingen, meditatie en yoga-sessies. Sinds ik iedere dag even die tijd voor mezelf neem voel ik me écht weer meer blij. Volgens mijn (Headspace) app is dat nu al 231 dagen! Wat gaat de tijd snel. Over twee weken word ik trouwens 28… Weet nog even niet wat ik daarvan moet vinden. O ja, wacht, gewoon accepteren natuurlijk, want waarom zou ik het moeilijker maken als het niet nodig is 😉

Fijne week allemaal 🙂 Wat ben jij aan het lezen? Ik ben benieuwd! x

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *