Maandag

Maandag (14)

Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer dit weekend? Oooh, nog even en dan kan ik weer lekker op het dakterras zitten met een boek! Heerlijk, ik kan niet wachten. Benieuwd naar wat ik nu aan het lezen ben?

Ik lees nu: Half of a Yellow Sun van Chimamanda Ngozi Adichie. Vorige week lag het EINDELIJK boek in m’n brievenbus en ik ben er gisteren (zondag=leesdag) in begonnen. Wat een heerlijk boek, nu al, na slechts één hoofdstuk! Ze schrijft écht goed. Ik was bang dat het niet kon tippen aan Americanah (dat ze schreef ná dit boek), maar dat is absoluut niet aan de orde. Het is dezelfde fijne schrijfstijl. Vind ik zo knap, als je zo mooi en interessant kan schrijven. Kan niet wachten om verder te lezen.

Ik las: De afgelopen week bezocht ik wederom de “zelf help”-hoek in de bibliotheek en nam ik twee boeken mee: “Get your shit together” (Sarah Knight) en “De edele kunst van not giving a f*ck.” (Mark Manson). De ene vond ik top, de andere ietsje minder. Komt komende week nog een stukje over online (over drie zelfhulpboeken!).

Ik deed:
Vorige week woensdag was ik EINDELIJK opgeknapt (oftewel: ik hoefde niet meer in de buurt van het toilet te blijven, hoera! Sorry, TMI?) en dus kon ik de rest van de week gewoon weer lekker aan het werk én genieten van het mooie weer. Donderdag was het nog wat koud helaas, dus de shoot die ik en Tara in gedachten hadden viel een beetje in het water. Of nouja, in de wind, want het waaide veel te hard. Uiteindelijk zat er één foto tussen die ik een beetje OK vond (ik ben kritisch- het lag niet aan mijn model, haha). Binnenkort weer een nieuwe poging! Ik vind het dan altijd best wel moeilijk om dat van me af te schudden en dan baal ik ontzettend van mezelf omdat het niet gelukt is… Maar “mislukte” foto’s horen er ook bij en daar leer je van, toch?

Zaterdag zijn we naar het strand geweest om lekker een stuk te lopen (en ik moest eventjes poseren met m’n boek, haha) en ‘s avonds ben ik met een vriend wat gaan drinken in de stad. Ik merk dat ik het na een paar uur wel vrij heftig vind (dan wordt het vooral “herrie” en ervaar ik een soort van prikkel overload), maar ik ben al zo blij dat het gewoon weer eens lukt om ‘s avonds weg te gaan! Een half jaar geleden had ik dat niet gedacht.

Gisteren was een lekker rustige zondag, waarop we een stuk gewandeld hebben, ijsjes hebben gegeten en waarop ik begonnen ben aan het schilderij. Ik zat er de hele week een beetje tegen aan te hikken, want het is best spannend om die kwast op zo’n leeg canvas te zetten. Helaas was m’n verf al vrij snel op, maar ik heb vanochtend even nieuwe gehaald. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden… Als het er mee door kan dan plaats ik misschien wel een fotootje als het af is, haha.

New in: Geleend van Tara: “The feminine mystique” van Betty Friedan. Dit boek had ik voor onze shoot uit haar kast gepakt (vanwege de fotogenieke cover) en volgens Tara moest ik het zeker eens lezen.

Landmark, groundbreaking, classic—these adjectives barely do justice to the pioneering vision and lasting impact of The Feminine Mystique. Published in 1963, it gave a pitch-perfect description of “the problem that has no name”: the insidious beliefs and institutions that undermined women’s confidence in their intellectual capabilities and kept them in the home. Writing in a time when the average woman first married in her teens and 60 percent of women students dropped out of college to marry, Betty Friedan captured the frustrations and thwarted ambitions of a generation and showed women how they could reclaim their lives. Part social chronicle, part manifesto, The Feminine Mystique is filled with fascinating anecdotes and interviews as well as insights that continue to inspire.

Ik ga doen: Vanochtend begon met een vergadering bij het Internationaal Vrouwen Centrum (vrijwilligerswerk), een fietstochtje langs de Action (voor verf) en nu zit ik lekker te werken in de bibliotheek. Veel gezelliger dan alleen thuis! Mijn vriend heeft een studiedag aan de andere kant van het land, dus die is waarschijnlijk wat later thuis vandaag. Ik denk dat ik lekker wat simpels eet en Gilmore Girls ga kijken.

De rest van de week heb ik nog geen gekke plannen. Sowieso moet ik wat werken en zaterdag ben ik jarig! O ja, en die verrekte belastingaangifte moet ik deze week ook maar eens gaan doen… Verder ga ik lekker veel lezen en wat schilderen. Ik heb trouwens ook al de hele tijd het idee om weer eens een video op te nemen, maar of dat deze week gaat lukken…? We shall see!

Fijne week! Leuk dat je meeleest!

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *