Maandag

Maandag (15)

Hoera, het is weer maandag! En zo is er voordat je het weet alweer een week voorbij. Een week waarin ik foto’s maakte, 28 werd (zoals m’n nichtje zei: ‘je bent niet oud hoor, maarja, wel bijna dertig!’ Ja, dankjewel, haha), van de zon genoot, taartjes at en een héél klein beetje las.

Ik deed:
Aan het begin van de week heb ik een mailtje gestuurd naar familie waarin ik zei dat ik dit jaar geen zin had om mijn verjaardag te vieren. Ieder jaar heb ik er best veel stress van (taarten bakken, huis aan kant, op visite “wachten”) en dit keer wilde ik gewoon lekker een hele dag helemaal niets doen. Ik vond dat stiekem best wel lastig, want ik voelde me heel erg verplicht om het wel te vieren, maar na wat soul-searching (lol) besloot ik dat het mijn verjaardag is en dat mensen het vast niet zo erg zouden vinden als ik dacht. Viel inderdaad ook wel mee (ik heb in ieder geval geen klachten gehad) en dus besloten mijn vriend en ik dat we het weekend gewoon lekker weg zouden gaan, naar mijn opa en oma in Zeeland. Dat was zo leuk! Het voelde echt even als een mini-vakantie. Kim kwam spontaan langs Breskens en we hebben lekker de hele middag op het terras gezeten aan het strand. ‘s Avonds werd er toch nog voor me gezongen door m’n familie (haha, no escape!) en het was eigenlijk best wel leuk om het eens met hun te vieren. Normaal gaat dat vanwege de afstand toch wat lastig. Ik vond het een heerlijke rustige dag! Een hele fijne verjaardag, zonder stress 🙂

De donderdag daarvoor heb ik lekker koffie gedronken met mijn zusje én verfde ze ‘s avonds mijn haren. Het was de eerste keer in vijf jaar dat er weer een beetje verf in ging en ik ben echt blij met het resultaat. Voelt weer lekker fris en blond voor de zomer!

Verder ging ik vrijdags nog met een vriend op pad om wat foto’s te maken. Hij wilde wat oefenen (hij gaat binnenkort een bruiloft van een vriend van hem fotograferen) en ik had wat ideeën, dus dat kwam goed uit. Ik sta nog altijd liever zelf áchter de camera (het is best lastig uit te leggen wat je precies in gedachten hebt), maar ik vind het resultaat wel heel leuk geworden! De foto zie je verderop in dit artikel (waarop je mij ziet lezen).

Ik lees nu: Half of a Yellow Sun van Chimamanda Ngozi Adichie. Nog steeds, haha. Ik ben helaas weinig aan lezen toegekomen de afgelopen week! Daar wil ik de komende week weer wat meer tijd voor vrijmaken.

Ik las: Zoals ik al zei heb ik de afgelopen week weinig gelezen, maar wel las ik tussendoor het essay van Chimamanda Ngozi Addictie, We should All Be Feminists. De titel zegt het al: dit is een kort essay over waarom we allemaal feministen zouden moeten zijn. Ik denk dat dit een interessant essay kan zijn voor iemand die net begint met lezen over feminisme. Je kunt ook haar Ted Talk kijken, daar is dit boekje op gebaseerd. O ja, en als je er toch bent, kijk dan ook eens haar andere Ted Talk, ‘The Danger of a single story’.

Ik ga doen:
Iedere week begint tegenwoordig op maandagochtend met een vergadering bij het Internationaal Vrouwen Centrum. Als freelancer ben ik niet gewend om vaste tijden aan te houden (dat probeer ik wel uiteraard, maar lukt niet altijd) en soms mis ik toch wel de structuur. Zo’n vergadering op de maandagochtend voelt daarom als een fijn begin van de week. En het is gezellig! Vandaag ben ik officieel begonnen als vrijwilliger (de eerste maand was een proefperiode). Ik vind het erg leuk dat ik het mag doen! Ze hanteren het “teach to teach” principe, wat me erg aanspreekt. Zo kan ik mijn kennis doorgeven (met betrekking tot het schrijven van stukken, het maken van nieuwsbrieven en website’s etcetera), maar zelf hopelijk ook een heleboel leren! 🙂

Verder heb ik deze week voor het laatst therapie, moet er weer gewerkt worden en ga ik lekker veel naar buiten en in de boeken duiken. O ja, en voor volgende week heb ik een shoot staan met Annemerel! Spannend! Hopelijk zit het weer een beetje mee en is het niet al te zonnig (krijg je van die harde schaduwen én knijpoogjes van, haha).

Fijn week allemaal!

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *