Maandag

Maandag (16)

Mea culpa! Heb heel de week niets laten horen hier op wittybooks en dat was eerlijk gezegd omdat ik er gewoon even de puf niet voor had. En geen inspiratie. Wat daar ook niet bij hielp was het lekkere weer, want dat zorgde er voor dat ik veel liever buiten zat dan achter mijn laptop. Maar de maandagpost sla ik natuurlijk nóóit over 🙂

Ik deed:
Heel eerlijk? Eigenlijk heb ik de afgelopen week alleen maar op maandag en dinsdag gewerkt (en ok, een verdwaald uurtje op donderdag). M’n hoofd stond er niet naar en bovendien had ik ook niets op mijn lijstje staan wat ik niet door kon schuiven naar een ander moment. Dat is best fijn aan vanuit huis werken! Ik kan bijna altijd zelf m’n tijd indelen.

Deze week heb ik daarom lekker veel buiten doorgebracht. Veel gewandeld in het bos (overigens niet alleen hoor, samen met een vriend), koffie gedronken, sociaal gedaan, ijsjes gegeten… het voelde als hartje zomer. Heerlijk! Zondagmiddag heb ik gezellig koffie gedronken bij Anne, waar ik vertrok met een hele stapel boeken, haha.

Vorige week schreef ik trouwens dat ik de afgelopen week voor de laatste keer therapie zou hebben, maar dat bleek gelukkig niet het geval! Bij binnenkomst had ze goed nieuws voor me: mijn zorgverzekeraar vergoed bijna het dubbele aantal sessies. Daar was ik stiekem heel erg blij mee, want ik vond het toch wel spannend om het anders vanaf nu helemaal “alleen” te moeten doen. De vorige keer was dat niet zo’n succes. Gelukkig kan het anders! Nu hebben we gelijk wat volgende sessies ingepland, waarvan er tussen sommigen vier weken zit. We bouwen dus wel een beetje af, want ja, natuurlijk moet ik het op den duur wel “alleen” doen (en “alleen” schrijf ik tussen haakjes, want ik ben natuurlijk niet helemaal alleen :)).

Ik lees nu: Half of a Yellow Sun van Chimamanda Ngozi Adichie. Ja, nog steeds! Ook naar lezen stond mijn hoofd niet echt. Ik denk dat ik totaal 5 hoofdstukken bij heb gelezen. Dat ligt trouwens niet aan het boek hoor, want het leest lekker weg en ik vind het mooi. Keep you posted 🙂

Ik las: Zoals gezegd las ik niet zoveel in mijn boek, maar wel las ik tussendoor wat artikelen op internet. Met name deze vond ik interessant en kan denk ik heel nuttig zijn, als je een beetje zoekende bent: “7 strange questions that help you find your life-purpose”.

New in: 
Als verrassing had mijn vriend voor mijn verjaardag twee boeken besteld en die kwamen dinsdag binnen. Zo lief! In het eerste pakketje zat The Subtle Art of Not Giving A Fuck van Mark Manson (jup, dezelfde auteur als van het stuk dat ik hierboven noemde). Het boek had ik al eens geleend uit de bibliotheek, maar ik ben heel blij met mijn eigen versie, want nu kan ik lekker gaan strepen! Ik schreef er hier al een kort stukje over,mocht je benieuwd zijn. We moesten wel heel hard lachen toen ik het tweede pakje openmaakte, want hij had per ongeluk de kinderversie van The Work (Byron Katie) voor me besteld… Oeps, nu heb ik dus een kinderboek! Hahaha. Toch maar even terugsturen, want hier heb ik helaas niets aan. Hij vond het wel een beetje lullig voor me, maar ik vooral heel grappig, haha. Kan toch gebeuren?!

Ook nog “new” in: zoals ik al schreef kreeg ik een fijne stapel boeken te leen van Anne! Hierboven zie je de stapel. Wist jij dat Zafón ook nog een ander boek heeft geschreven, buiten de reeks ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’ om? Ik dus niet! Ben super benieuwd.

Ik ga doen:
De komende week is het wel weer wat meer aanpoten, want er moet veel gebeuren. De maandag begint rustig met een vergadering bij het Internationaal Vrouwen Centrum en ‘s middags komt Annemerel! Ik heb haar al zolang niet meer gezien, dus ik vind het super leuk dat ze komt. Op pinterest heb ik tevens een board gemaakt met allemaal photoshoot ideetjes. Kijken of we daar iets mee kunnen.

De rest van de week wordt gevuld met het doen van m’n inkomstenbelasting (pffff, serieus, ik snap er ieder jaar weer helemaal niets van als ZZP’er… help!), werk, een vergadering, filmen bij wat sportlessen (als onderdeel van m’n werk) en hopelijk wat foto’s bewerken. Als ik dit zo lees dan denk ik twee dingen: nou nou, zo druk is dat toch helemaal niet, voor een ander is dit waarschijnlijk een vakantie. Maar ook denk ik: Ash, een paar maanden geleden kon je amper op één dag de afwas doen en boodschappen halen. En daarom geniet ik er ook weer van dat ik dit soort dingen allemaal weer kan. Gewoon, lekker op mijn tempo. Dat kan ik iedereen aanraden. Laat je niet gek maken!

Oh, en we gaan bijna op vakantie! Had ik nog helemaal niet verteld, maar we hebben op de valreep nog een vakantie geboekt. Mijn vriend werkt in het onderwijs en heeft twee weken meivakantie. We gaan een weekje naar Zweden, yessss. Ik kan niet wachten! (stiekem vind ik het ook wel spannend, maar ik ga me op het positieve richten <--- echt zo'n "volgens mijn therapeute" uitspraak, haha). Ik ga proberen vooruit te schrijven, dus er komt sowieso op de maandag een artikel online, of ik er nou "ben" of niet 🙂

Hoop dat alles goed met jullie gaat!
Liefs,
Ash

Nog meer lezen