Maandag

Maandag (2)

Wauw, en zo is er alweer een week voorbij. Op maandag deel ik met jullie mijn leeservaringen van de afgelopen week én de leesplannen voor de komende week. Oh, en natuurlijk alle aangeschafte boeken of de uitbreiding van mijn “to-read” lijst! Komen ze.

Ik lees nu:

Stiekem ben ik nu nog steeds bezig in De Schaduw van de Wind van Carlos Ruiz Zafón. Het gaat iets langzamer dan verwacht, haha. Soms heb je er wel eens een week tussen zitten waarin het lastiger is om tijd vrij te maken voor lezen, kan gebeuren toch? Maar ik verwacht deze vandaag uit te lezen en dan wil ik beginnen aan bovenstaand boek ↑ dat ik kocht in de kringloop in Sneek. Ik vind het altijd fijn om fictie af te wisselen met non-fictie (én ik ben gek van internationale politiek), dus dit leek me wel geschikt als volgende leesboek.

Ik kocht: deze week kocht ik geen boeken, maar zette ik er wel een paar op mijn verlanglijstje via goodreads. Bij een volgend bezoek aan de kringloop houd ik dan ook mijn ogen open (of als ik mijn stapel nog te lezen boeken eindelijk geslonken is en ik weer eens boeken van mezelf mag bestellen ;)).

→ Call me by your Name – André Aciman
“Call Me by Your Name is the story of a sudden and powerful romance that blossoms between an adolescent boy and a summer guest at his parents’ cliff- side mansion on the Italian Riviera.”
Over de verfilming van dit boek heb ik super goede verhalen gehoord, maar ik wil stiekem wel eerst het boek lezen. Kijken of me dat gaat lukken voordat hij hier in de stad in het filmhuis draait.

→ Remember this when You’re Sad – Maggy van Eijk
“Maggy Van Eijk knows where the best place to cry in public is: the top deck of a bus, right at the front. She also knows that eating super salty liquorice or swimming in an icy cold pond are things that make you feel alive but aren’t bad for you.These are the things to remember when you’re sad. (.) Remember This When You’re Sad is a brave, beautifully written and important book that lays bare the true reality of mental illness in the hope it can help others through their turmoil.”

Deze zag ik langskomen op de twitterpagina van schrijver Matt Haig en ik werd gelijk gegrepen door de titel. Als het lijkt op “Reasons to stay alive” van Matt Haig dan wil ik het zeker lezen!

 → The Martian – Andy Weir
“The story follows an American astronaut, Mark Watney, as he becomes stranded alone on Mars in the year 2035 and must improvise in order to survive.”

Ik vond de film al erg leuk en ik ben eigenlijk ook best benieuwd naar het boek. Wisten jullie trouwens dat Andy Weir dit boek eerst in eigen beheer gepubliceerd heeft en het pas later is opgepikt door een uitgeverij? Niet alleen het boek werd uiteindelijk een bestseller, maar ook de film won veel prijzen. Ben jij dus een schrijver en wil je graag dat je verhalen gelezen worden, maar hebben uitgeverijen (nog) geen interesse? Probeer het eens zelf! Niet geschoten is altijd mis, zullen we maar zeggen.

Ik deed: ik ging uiteindelijk niet naar de boekenmarkt in de bibliotheek, want dan bleek in een hele andere bibliotheek in de gemeente te zijn (oeps). Ach, niet getreurd. Wel las ik lekker veel (ook in de nieuwe Flow Magazine) en keek ik een Harry Potter film. Ik was vergeten hoe grappig die eigenlijk zijn, vooral de eerste films!


Ik ga doen: de komende week heb ik wat werkdingen én voor het eerst groepstherapie, waar ik eerlijk gezegd best wat zenuwachtig voor ben. Ik wil dan ook tussen alle bedrijven door zoveel mogelijk proberen te ontspannen de komende week. Daar hoort lezen natuurlijk ook bij! Op dit moment zoek ik er eigenlijk nog een geschikt moment voor in mijn dag. Voor het slapengaan vind ik niet zo praktisch, omdat ik dan altijd yoga doe en daarna meestal al half in slaap ben. ‘s Ochtends vind ik ook niet zo fijn, want dan wil ik juist lekker veel gedaan krijgen. Dus dan moet het ‘s middags of misschien na het eten? Ik denk dat ik ga proberen om een uurtje te lezen tussen 16u-17u. Dan kan ik daarna aan het eten beginnen en komt mijn vriend ook thuis van zijn werk. (Het klinkt alsof trouwens ik een luizenleven heb en dat heb ik ook wel een beetje, gedwongen door burn-out, maar ik kan qua werk nu eenmaal mijn eigen tijd indelen. Ik doe echt nog wel wat hoor, haha!)

Verder ga ik deze week weer “iemand” (ooeeh, spannend) interviewen voor de “De boeken van” rubriek. O ja, en ik wil deze week naar de kringloop om te kijken of er weer wat mooie boeken tussen zitten. Ik wens jullie allemaal een fijne week!

Liefs!
Ash

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

Nog meer lezen

2 thoughts on “Maandag (2)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *