Maandag

Maandag (25)

Ja, daar is het weer hoor: een maandagpost! Niet weer terug van weggeweest, want ik ga hier geen wekelijks ding van maken, maar af en toe vind ik het wel leuk om te doen. Dan kan ik wat boeken tippen of bespreken waar ik niet per se een hele recensie over wil schrijven en meteen wat andere updates delen, ook voor de mensen die mijn persoonlijke blog bijvoorbeeld niet lezen. Doe je dat wel, dan kun je wat dubbele dingen zien, maar ach… op het internet zie je tegenwoordig ook honderd keer dezelfde meme voorbij komen en dan scroll je er net zo makkelijk weer voorbij.

Op de post:
Vorige week ging het boek van Lianne op de post naar de gelukkige winnares. Lees hier mijn recensie. Bedankt aan iedereen die heeft meegedaan! Er zijn zoveel fijne reacties gekomen. Het liefst zou ik jullie allemaal een boek geven!

Ik las:
De Cirkel van Dave Eggers. De Cirkel is een dystopische roman over een toekomst waarin het internet en social media ons hele leven hebben overgenomen. Helaas is dit boek niet eens zo heel ongeloofwaardig… Ik kreeg in ieder geval heel veel zin om al mijn social media te verwijderen. Het plot vond ik verder trouwens totaal niet boeiend en de personages eigenlijk ook niet. Wat dat betreft vond ik het een vreemde leeservaring, want ik las voornamelijk verder omdat ik meer wilde weten over de wereld in De Cirkel en niet zozeer om te zien wat er met de personages ging gebeuren. Jammer, want ik denk dat het ik het anders echt een heel goed boek had gevonden.

Nu lees ik:

Ik ben nu bezig in Sapiens – A brief history of humankind. Een non-fictie boek over (je raadt het al) de geschiedenis van de mensheid. Tot nu toe erg interessant en heel laagdrempelig. Yuval Noah Harari schrijft heel vlot en iedere paragraaf barst van de informatie. Ik heb weinig verstand van redactiewerk, maar ik zou zeggen dat dit boek heel erg goed geredigeerd is (en dat hij heel goed kan schrijven). Het leest als een trein! Stomme uitdrukking, maar ik weet even geen betere. Mocht je van non-fictie houden en geïnteresseerd zijn in geschiedenis, dan is dit echt een tip. (EN in het boek staan diverse verwijzingen naar Harry Potter (!)).

Wil ik heel graag lezen:

Drift van Bregje Hofstede.

Drift is een onverbloemd verhaal over iemand die wegloopt van huis omdat ze jarenlang wegliep van zichzelf. Over hoe overweldigend een eerste liefde is. En hoe elk liefdesverhaal uiteindelijk draait om bedrog.

In de boekenzaak in Middelburg had ik ‘m al even in handen, bladerde ik naar ergens midden in het boek en toen moest ik mezelf echt losrukken van het verhaal. Ik herinnerde me een informatie-mailtje van de uitgever en heb ze gevraagd of ik het boek mocht recenseren. Vond het wel wat brutaal van mezelf… maar ik ben oprecht heel benieuwd, dus waarom niet?! Als het goed is komt er een recensie-exemplaar mijn kant op en dan deel ik snel wat ik er van vind!

Tip:

Nog een tip voor Harry Potter fans, of voor mensen die misschien wel graag de boeken zouden willen “lezen”, maar tegen de hoeveelheid opkijken (waar ik echt niets van begrijp, haha, want ik ben ZO JALOERS als je alle boeken nog vers voor je hebt!): de luisterboeken, ingesproken door Stephen Fry. Wat zijn die fijn!

Mocht je wittybooks nog niet volgen op instagram en vindt je het leuk om af en toe een boekenupdate te zien: je vind me op wittybooks (óf heyashleylynn voor andere foto’s).

Liefs! x

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *