Maandag

Maandag (3)

Het is weer maandag, de dag waarop ik een lijstje deel over mijn leeservaringen van de afgelopen week én de leesplannen voor de komende week. Oh, en natuurlijk alle aangeschafte boeken of de uitbreiding van mijn “to-read” lijst! Komen ze.

Ik las: De Schaduw van de Wind van Carlos Ruiz Zafón. Als je goed kijkt naar bovenstaande foto dan kun je zien waar het boek eerst gestaan heeft (tweede plank, naast Hillary). Die kon dus weer terug de kast in.

Ik vond het trouwens echt een heerlijk boek en ik heb begrepen dat er nog twee delen zijn, dus die wil ik absoluut lezen! Waar de Schaduw van de Wind over gaat:

“Op een dag neemt Daniels vader hem mee naar het Kerkhof der Vergeten Boeken. Vanaf dat moment neem Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven voor een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten.”

Misschien dat ik er een recensie over schrijf wanneer ik ook de andere twee boeken heb gelezen. Mijn conclusie voor dit boek is in ieder geval dat je het echt moet lezen, ik vond het prachtig!

Ik deed: afgelopen weekend gingen we bij m’n zusje op bezoek en kwam ik natuurlijk weer thuis met een boek dat ik van haar mocht lenen. Kinder than solitude van Yiyun Li. Ook fotografeerde ik haar drie favoriete boeken (je kunt wel raden wie de volgende is voor de rubriek ;)).

Ik lees nu: Ik was begonnen in het boek dat ik vorige week liet zien, maar dat beviel me toch niet zo goed. Bovendien waren het allemaal losse essays, dus ik kan ze ook gewoon los lezen. Daarom ben ik gisteren begonnen in het boek dat ik van m’n zusje heb geleend: Kinder than solitude van Yiyun Li.

“When Moran, Ruyu and Royang were young, they were involved in a mysterious accident in which a young woman was poisoned. Suspicion fell on all of them. Now grown up, all three are separated by this horrific incident, by time and distance. But when the victim finally dies after a twenty-year illness, long-buried feelings resurface.”

Volgens de achterflap is het een adembenemende page-turner. Dat belooft wat 😉

Ik las óók: de Groene Amsterdammer van deze week stond weer vol goede stukken. Niet per se vrolijk (het artikel “Een jaar Trumpocratie” was ronduit deprimerend), maar wel goed geschreven. “Docieler dan een huisdier”, over vrouwen in de film bijvoorbeeld. Ook moet ik vaak zo hard lachen om de stukjes van Niña Weijers… och och, dit keer over Ik Vertrek… Je kunt het hier online lezen (en dit nummer ligt ook deze week nog in de winkel!).

Ik ontdekte: vanochtend kreeg ik weer een briefje van Marlou! Ben je al geabonneerd? Het is helemaal gratis. Hier kun je je inschrijven. Om de maandag ontvang je een leuk mailtje in je mailbox met allerlei leuke tips. In het briefje van vandaag schreef ze onder andere over Six Minute Stories, een initiatief van Zorg & Zekerheid om mensen even uit de waan van de dag te laten stappen. “Deze boekjesreeks is speciaal ontwikkeld om stress te verlagen. Met name voor millennials die steeds vaker te maken krijgen met met burn-out klachten. Met dit initiatief willen we dat op een creatieve en positieve manier voorkomen.” Super tof initiatief!  Hoe kom je aan de boekjes? Je vindt ze op verschillende stations en je kunt ze ook winnen via Marlou. (even op het linkje klikken en dan naar beneden scrollen, dan zie je de win-actie).

Ik ga doen: komende week heb ik mijn tweede groepstherapiesessie (ik ben er nog niet uit wat ik er van moet vinden, maar een tweede keer gaan zal daar vast bij helpen). Niet per se leuk dus, maar wel nodig natuurlijk. Deze week “start” ik ook met mijn soort-van-maar-niet-helemaal-nieuwe baan. Ik werk nog voor dezelfde werkgever, maar we hebben m’n functie wat gestroomlijnd en aangepast. Voortaan werk ik twee ochtenden per week vanuit huis (en in de toekomst weer eens op “kantoor” misschien, maar dat is met babystapjes). Heel fijn om op die manier bezig te blijven met iets wat ik wel leuk vind en ook nog wat geld te kunnen verdienen. O ja en verder wil ik deze week wat nieuwe yoga-oefeningen onder de knie krijgen, schrijven voor wittybooks (natuurlijk), lekker veel lezen (duh) en (DARE I SAY IT?) mijn boekenkast opruimen. We hebben op dit moment twee boekenkasten: 1 in de kamer en 1 in een soort van kast. Die in de kast is ehh, op z’n zachtst gezegd, een chaos. Dus dat moet ik eigenlijk eens gaan tackelen. Wish me luck! 😉

Liefs!
Ash

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Nog meer lezen

2 thoughts on “Maandag (3)

  1. Afgelopen najaar is het vierde boek uitgekomen van de Schaduw van de Wind-reeks, dus je hebt nog een boek extra te gaan! Ik heb ‘m zelf nog niet gelezen, maar de andere drie zijn groot favoriet bij mij. Ik ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden.

    1. Jaa, bedankt voor de tip! Ik heb er nu nog twee te gaan, ik ben benieuwd. Zag wel dat het derde boek een stuk minder dik is… jammer, haha.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *