Maandag

Maandag (6)

Hoera! Het is weer maandag, dus je weet hoe laat het is… tijd voor een (dagboek)stukje over wat ik de afgelopen week gedaan en gelezen heb én natuurlijk wat ik nog allemaal ga lezen de komende week.

Ik deed: De afgelopen week was écht een goede week, waarin ik voor het eerst sinds tijden geen dingen heb hoeven afzeggen en veel leuke dingen heb gedaan. Ook qua werk merk ik dat ik weer productiever word en logischer kan nadenken. Dat ik ook minder verstrooid ben en me langer kan concentreren. Misschien een kleine stap voor anderen, maar wel eentje waar ik echt héél blij mee ben! (ik ben van plan om deze week ook weer eens een stukje op mijn persoonlijke blog te schrijven, dus mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe het nou gaat, dan kun je daar ook terecht 🙂 :))

Op leesvlak (want daarvoor zijn jullie hier vooral, denk ik, haha) was het ook een fijne week. Ik verlengde mijn bibliotheek-abonnement, ging dat gelijk even “vieren” met mijn moeder in het leescafé van de bibliotheek (taart en thee!) en ik vond daar ook nog eens het derde deel van de “Het Kerkhof van de Vergeten Boeken” -serie. Begrijp me niet verkeerd, ik geef mijn geld het liefst uit aan boeken, maar vind het soms ook belangrijk om eens stil te staan bij zaken zoals hergebruik en het verkleinen van je ecologische voetafdruk. Een boek lenen van de bibliotheek (in plaats van het meteen te kopen) is dan best een goed begin! En voor je portemonnee is het ook wel eens fijn natuurlijk, haha.

Ik las:

Afgelopen week las ik het boek The Bell Jar van Sylvia Plath, hier ga ik deze week nog een stukje over schrijven. Hierboven zie je een foto van donderdagmiddag. Na m’n groepstherapie had ik nog geen zin om naar huis te gaan (het was zulk lekker weer!), dus ik besloot nog even door te fietsen naar de stad om daar met The Bell Jar (en taart, zoals je ziet, haha) in een café te gaan zitten.

Ik lees nu: De Gevangene van de Hemel van Carlos Ruiz Zafón.

“De gevangene van de hemel is het derde en een-na-laatste deel in het vierluik rondom het Kerkhof der Vergeten Boeken. Een fantastisch verhaal vol intrige en emotie dat ons naar het Barcelona van de jaren veertig en vijftig transporteert en waarin de betovering van boeken, liefde, en vriendschap weer net zo’n belangrijke rol spelen als in de voorgaande twee. In De gevangene van de hemel komen de verhaallijnen van De schaduw van de wind en Het spel van de engel samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt in het hart van het Kerkhof der Vergeten Boeken.” Bron: Goodreads

Ik kocht:
Zoals ik gisteren al schreef mag ik na pay day van mezelf altijd 1 boek bestellen (ok ok, soms worden het er twee, ik geef het toe, maar deze keer heb ik me ingehouden!). Nu bestelde ik het boek Contact van Carl Sagan. Het boek krijgt ook echt goede reviews op goodreads, dus dat belooft wat! Ik ben benieuwd wanneer hij binnenkomt.

Tara’s boekenkast (deze foto maakte ik even “stiekem” toen we bij haar aan het shooten waren afgelopen woensdag)

Ik ga doen:
Komende week wordt, in verhouding tot vorige week, ietsje rustiger. Vandaag is echt zo’n poets- en werkdag (wat ik stiekem heerlijk vind) en afgezien van een bezoekje aan de stad en misschien thee in de bibliotheek met m’n moeder, ga ik vandaag vooral lekker op bejaardentempo aan de slag. Verder heb ik deze week groepstherapie (de laatste keer), heb ik een afspraak bij de opticien… nouja, je ziet het, niet super boeiende dingen. O wacht, misschien morgen Pancake Tuesday? Staat al maanden in m’n agenda, maar ik moet even checken bij Tara of het nog doorgaat 😉 Verder ga ik natuurlijk lekker veel lezen én mijn brievenbus in de gaten houden.

Fijne week allemaal! Liefs!
Ash

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *