Maandag

Maandag (8)

Oeps, de afgelopen week is mijn leesstapel alleen maar weer gegroeid. Ik mag ECHT voorlopig even geen boeken kopen en of lenen, want het is niet bij te houden. Stiekem ook wel leuk natuurlijk…

Ik deed:
Vorige week had ik het vrij druk met allerlei klusjes voor werk. Ook had ik vrij veel last van m’n lijf/nek/hoofd (spierreuma houdt niet van de kou), waardoor ik het gedwongen twee dagen wat rustiger aan heb gedaan. Gelukkig voelde ik me van het weekend al een stuk beter en dat was net op tijd voor het geplande uitje naar familie in Zeeland. Dit keer gingen mijn schoonouders eens mee (zij sliepen in een hotel in de buurt) en hebben we ze een leuke tour gegeven van Zeeuws-Vlaanderen. We hebben het ook zo getroffen met het weer! Ja, het was koud, maar de zon scheen en dan is het nu eenmaal nog fijner om buiten te zijn. Zaterdag bezochten we Sluis en zondag gingen we naar Middelburg. Wat een leuke stad! Daar gaan we van de zomer zeker nog eens naar terug.

A post shared by Witty Books (@wittybooks) on

Ik las:
In de bibliotheek stuitte ik opeens op de Young Adult sectie met Engelstalige boeken (geen idee dat het er was) en daar stond Harry Potter and The Cursed Child naar me lonken. Dit is zo’n boek waar ik heel hard over heb getwijfeld of ik het wel moest gaan lezen, maar uiteindelijk kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Het is niet zo dik en ook nog eens een toneelstuk, dus ik vlóóg er doorheen. Heerlijk om weer even in de magische Harry Potter wereld te verblijven. Als boek vond ik het plot niet trouwens fantastisch (zeker niet op het gebruikelijk niveau van J.K. Rowling), maar ik kan me voorstellen dat het wel erg leuk kan zijn om het als toneelstuk te zien.

Ik lees nu:  Nog steeds De Verborgen Geschiedenis van Donna Tart (hmm, ik moet toegeven dat ik het lastig vind om er doorheen te komen, het verhaal heeft me nog niet echt vastgegrepen!). Ook ben ik stiekem al even begonnen in Het Labyrint der Geesten van Carlos Ruiz Zafón, het laatste boek uit de serie van het Kerkhof der Vergeten Boeken. Ik vermoed dat ik deze eerder uit ga hebben dan De Verborgen Geschiedenis, haha. Maar ik ga het niet opgeven met De Verborgen Geschiedenis hoor!

New in:
Eindelijk kreeg ik mijn bestelde boek in de bus (Contact van Carl Sagan) en ik moet echt ontzettend hard mijn best doen om er niet al in te beginnen, haha. Maar nee, in drie boeken tegelijk bezig zijn is een beetje teveel van het goede. Nog even geduld! Ook kreeg ik van mijn schoonmoeder, die nog een stapeltje boekenbonnen in haar tas had, bij een boekhandel in Sluis de Hitchicker’s Guide To The Galaxy van Douglas Adams. Deze stond ook al super lang op mijn leeslijstje en nu lag er op een tafel in de boekhandel zomaar de omnibus. Heel blij mee, want ik vond de film al heel erg leuk en ik heb over het boek ook hele goede verhalen gehoord. Heel blij mee met dit cadeautje <3 (uiteraard)

Ik ga doen:
Mijn vriend heeft deze week vakantie (hij werkt in het voortgezet onderwijs), wat betekent dat mijn week er ook iets anders uit ziet dan normaal. Veel gezelliger als hij thuis is! Ik moet alsnog wel wat werk verzetten natuurlijk, maar verder is er genoeg tijd voor wat leuke dingen. En lezen natuurlijk! Het afgelopen weekend is het daar helemaal niet van gekomen en ik mis het echt, dus daar ga ik zeker wat tijd voor vrij maken. Ook wil ik weer een nieuwe “De boeken van…” maken, maar ik moet nog even iemand vinden die deze week ook tijd heeft. Gaat vast goed komen 🙂

Fijne week allemaal! Liefs!
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *