Maandag

Maandag (9)

Doordat mijn vriend de afgelopen weekend vakantie had was ik zelf ook best wel in de vakantiemodus en heb ik het er van genomen door heel wat uurtjes op de bank lekker te lezen. Buiten was het toch te koud! Kon ik meteen die dikke pil uitlezen.

Ik deed:
Het was een volle week, met minder leuke dingen, maar ook een heleboel leuke dingen. Laten we ons op de leuke focussen, dat probeer ik zelf namelijk ook steeds te doen. Ik at bij Robuust de lekkerste vegan “taart” die ik ooit heb gegeten (een Snicker taartje), ontdekte dat ze daar ook super lekkere cafeïne vrije koffie hebben, las een boek uit, luisterde veel naar Oasis, ontving post (zie verderop in dit artikel), dronk thee met Tara, knutselde een boekenlegger, oriënteerde me op opleidingen/stages (want ik wil IETS nieuws voor volgend jaar, weet alleen nog niet zo goed wat), ging voor het eerst in een half jaar naar de sportschool (zonder angst! en het ging goed!), had voor het laatst therapie met m’n huidige therapeute (ze heeft een andere baan) en genoot van het zonnetje.

Ik las:
De afgelopen week heb ik “maar” één boek gelezen, maar serieus, wát voor boek. Monsterlijk dik in ieder geval. Het was het laatste deel van de Kerkhof der Vergeten Boeken serie, oftewel Het Labyrint der Geesten, en het was ruim achterhonderd pagina’s. Achteraf gezien had het nog wel uit minstens twee of drie losse boeken kunnen bestaan. Ik vond het best een goed verhaal, maar vrij lang. Ik weet nog niet of ik er een recensie over ga schrijven, want voor m’n gevoel heeft iedereen ze al gelezen… (Let me know als je wel graag een recensie wilt zien! 🙂 )

New in:

De afgelopen week heb ik geen één boek gekocht (schouderklopje), maar wel ontving ik een recensie-exemplaar in de brievenbus van uitgeverij Das Mag, namelijk het boek De Antwoorden van Catherine Lacey.

“Een Tom Cruise-achtige acteur wil met een duur experiment de perfecte liefde construeren. Een team onderzoekers stelt een harem voor hem samen, waarin elke vrouw een andere rol vervult. Een Boze Vriendin om ruzie mee te maken, een Moederlijke Vriendin om zijn was te doen, een Banale Vriendin om mee te hangen.

Mary Parsons, opgegroeid in een strengreligieuze, wereldvreemde familie, wordt zijn Emotionele Vriendin. Ze is degene met wie hij een intimiteit vindt die recht tegen de opzet van het onderzoek dreigt in te druisen. Is dit de liefde waar hij al die tijd naar op zoek was? Maar dan grijpt het team in en lijken de acteur en Mary gijzelaars van hun eigen experiment te worden.

De antwoorden is een roman over moderne liefde en de absolute onmaakbaarheid ervan.” Bron: persbericht Das Mag.

Ik lees nu: 

Toen ik (eindelijk) het boek Het Labyrint der Geesten uithad ben ik ‘s avonds gelijk begonnen in De Antwoorden van Catherine Lacey. Ik was namelijk super benieuwd! Tot nu toe leest het lekker weg en ben ik heel nieuwsgierig waar het verhaal precies heen gaat. Een recensie komt zodra ik het uit heb.

A post shared by Witty Books (@wittybooks) on

Ik ga doen:
Vanochtend begon om 10.00u in de bibliotheek, waar Tara en ik werkten aan een fotoproject (en ok, ook even kletsen natuurlijk, met name over de docu The Final Year, check ‘m op Netflix!). Nu zit ik nog steeds in de bibliotheek en zodra ik dit artikeltje af heb ga ik richting huis om daar wat aan het huishouden te doen. Vind het altijd wel fijn om op maandag het huis wat op te ruimen! En daarna lekker met m’n boek op de bank. Nu al zin in. De rest van de week is vrij rustig. Morgenavond wil ik eens een les Body & Mind proberen (mix tussen yoga, tai chi en Pilates), vrijdag moet ik naar de tandarts en zondag heb ik een afspraak met het bruidspaar van wie ik in juni de bruiloft ga fotograferen. Spannend!

Fijne week, allemaal 🙂

Liefs,
Ash

Nog meer lezen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *