Lijstje

Wish To Read

Een volle kledingkast, maar NIETS om aan te trekken. Dat gevoel heb ik op dit moment een beetje met mijn boekenkast. Ik wil heel graag lézen, maar alles heb ik al gelezen of spreekt me nu niet aan. Totaal niet logisch natuurlijk, want ik kan prima een boek uitkiezen, maar STIEKEM wil ik gewoon nieuwe (andere) boeken lezen. Een simpele oplossing is een bezoek aan de kringloop of een boekenwinkel, maar omdat ik na een grote investering een béétje blut ben (# ik ben zo relateable), moet ik nog even wachten met het aanschaffen van nieuw leesvoer. In plaats daarvan had ik het briljante idee om alvast een lijstje op te stellen van de drie boeken die op mijn verlanglijstje staan. Wie weet voelt het dan toch een beetje alsof ik ze al heb aangeschaft. En wat het lezen tot die tijd betreft? Dat wordt dan gewoon “maar” lekker Harry Potter, altijd fijn! ♥

1. Lethal White – Robert Galbraith

When Billy, a troubled young man, comes to private eye Cormoran Strike’s office to ask for his help investigating a crime he thinks he witnessed as a child, Strike is left deeply unsettled. While Billy is obviously mentally distressed, and cannot remember many concrete details, there is something sincere about him and his story. But before Strike can question him further, Billy bolts from his office in a panic…

Wist jij dat Robert Galbraith (oftewel queen JK Rowling) weer een nieuwe Cormoran Strike heeft geschreven? Het was mij totaal ontschoten, totdat ik op twitter allemaal foto’s tegenkwam van mensen met het nieuwe boek. WAT?! Dit moet ik lezen! Het boek heet Lethal White, is de vierde in de reeks en het klinkt weer veelbelovend. Ik vermoed dat dit het eerste boek gaat zijn dat ik daadwerkelijk ga aanschaffen als ik weer de middelen heb (tenzij ik het van iemand kan lenen), want ik ben zo benieuwd!

2. Je moet (bijna) niks – Lianne Keemink

Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten. In JE MOET (bijna) NIKS leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindfull van wordt. Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen.

Het volgende boek hoort eigenlijk niet helemaal in dit rijtje thuis, want dit boek heb ik stiekem al wel aangeschaft, maar dat was ik dus helemaal vergeten. Klinkt een beetje gek, als ik dat zo teruglees, maar ik had dit boek een paar maanden geleden al besteld (een pre-order, zoals ze dat zo mooi noemen) en de tijd is voorbij gevlogen. Kortom, volgende week komt het boek van Lianne EINDELIJK mijn kant op en dat voelt nu echt als een cadeautje! Je moet (bijna) niks van Lianne Keemink (oftewel The Selfhelp Hipster) ligt vanaf 1 oktober in de winkels en ik wil het niet teveel hypen zonder het gelezen te hebben, maar ik wéét gewoon zeker dat dit een fijn boek gaat zijn.

3. Normal People – Sally Rooney

Connell and Marianne both grow up in the same town in rural Ireland. The similarities end there; they are from very different worlds. But they both get places to study at university in Dublin, and a connection that has grown between them despite the social tangle of school lasts long into the following years.

Sally Rooney’s second novel is a deeply political novel, just as it’s also a novel about love. It’s about how difficult it is to speak to what you feel and how difficult it is to change. It’s wry and seductive; perceptive and bold. It will make you cry and you will know yourself through it.

Na het lezen van een recensie ben ik super benieuwd geworden naar de boeken van Sally Rooney. “Het is ook het betere boek – een compact meesterwerk. Meer! denk je, als het uit is. Nog meer! Niet stoppen!” Wanneer een recensist dit schrijft klinkt dat enorm veelbelovend. (Haar eerste boek (Conversations with Friends) heb ik ook nog niet gelezen, dus die gaat zeker op mijn verlanglijstje.)

Heb jij nog boeken die ik zeker op mijn lijstje moet zetten? Let me know!

Nog meer lezen

4 thoughts on “Wish To Read

  1. Ik heb door jouw blogs (en Instagram) van de week The Power en One Half of A Yellow Sun besteld en die ga ik komende week hopelijk lezen. Die laatste van deze lijst heb ik ook op m’n to read lijstje staan. En Robert Galbraith… Ik heb een boek gelezen en ik was geen grote fan. Maar behalve de HP boeken (dûh) was ik van de andere boeken sowieso geen fan. Jammer, dus misschien nog eens proberen?

    1. Ik ken meer mensen die de boeken van Galbraith niet zo boeiend vonden… dus je bent zeker niet de enige. Ik zou je tijd lekker besteden aan boeken die je wel fijn vindt!:) ♥ En leuk dat je die boeken hebt besteld! Heb je er inmiddels al iets van gelezen? En wat vond je er van?

  2. Ik las laatst “Ik wens je het onmogelijke” en hoewel dit meer journalistiek verslag was dan roman vond ik het zeer bewonderingswaardig hoe de schrijfster er zo’n volledig beeld van had weten te schetsen. Het is een dun boek, maar toch las ik het niet snel vanwege het heftige onderwerp: een baby’tje wordt geboren met een heftige maar niet dodelijke huidziekte en ouders zijn ten einde raad. Ik zou niet meer erover opzoeken, mocht je het willen lezen, om spoilers te voorkomen.
    Naar het boek van Lianne ben ik ook benieuwd!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *